Tortas Šokoladinis paukščių pienas
5 (1 įvertinimai)
12 Porcijos
6 val.
Apie receptą
Šokoladinis tortas, pagamintas iš subtiliausio šokoladinio suflė ant plono puraus biskvito. Nepaisant akivaizdaus virimo sudėtingumo, net pradedantysis virėjas gali su tuo susidoroti. Šis tortas papuoš bet kokį šventinį stalą ir sukels visišką malonumą. Jis ruošiamas agaro-agaro pagrindu ir negali būti pakeistas želatina. Būtina naudoti nuimamą 18-20 centimetrų skersmens formą. Aš turiu 24 cm formą, todėl suflė sluoksnis yra žemesnis, bet tai neturi įtakos skoniui.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus375 gramai (75 gramai
-
Miltai40 gramų (+ formai)
-
Kakavos milteliai40 gramų (20 gramų
-
Agarasagaras
-
Vanduo140 gramų
-
Kiaušinių baltymai2 vnt
-
Sviestas240 gramų (200 gramų
-
Kondensuotas pienas100 gramų
-
Juodasis šokoladas180 gramų (100 gramų
-
Vanilėpagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
-
2. Į dubenį įmuškite du kiaušinius ir įpilkite 75 gramus cukraus. Viską išplakti iki purios šviesios masės. Tai užtruks maždaug 6–8 minutes.
-
Reklama
-
3. Į dubenį suberkite miltus, suberkite pusę kakavos, išmaišykite.
-
4. Miltų masę per smulkų sietelį persijokite į dubenį su išplaktais kiaušiniais. Švelniai išmaišykite masę judesiais iš apačios į viršų iki vientisos tešlos.
-
Reklama
-
5. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite.
-
6. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite biskvitą 15-20 minučių, kol paruduos. Išimkite iš orkaitės, išimkite biskvitą ir padėkite ant grotelių. Visiškai atvėsinkite.
-
Reklama
-
7. Į puodą supilkite vandenį ir įpilkite agaro-agaro, palikite 40 minučių.
-
8. Į minkštą sviestą suberkite vanilę ir plakite iki purumo.
-
Reklama
-
9. Supilkite kondensuotą pieną ir plakite iki purumo.
-
10. Kakavą per smulkų sietelį persijokite į išplaktą sviestą.
-
Reklama
-
11. 100 gramų šokolado ištirpinkite vandens vonelėje ir supilkite į kakavos sviestą.
-
12. Viską plakite iki vientisos, purios kreminės masės.
-
13. Išbrinkintą agarą uždėkite ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Supilkite 300 gramų cukraus ir išmaišykite. Užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 4 minutes. Jei yra kulinarinis termometras, tada virimo temperatūra turi būti 110-112 laipsnių. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
-
Reklama
-
14. Į švarų, šaltą dubenį supilkite du kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki standumo.
-
15. Toliau plakant, mažomis porcijomis supilkite sirupą su agaru-agaru. Plakite iki purios suflė.
-
16. Plakant dalimis supilti šokoladinį kremą. Plakite iki vientisos purios masės.
-
17. Padėklą arba plokščią lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Dėkite žiedą iš nuimamos formos, be dugno, įdėkite biskvitą. Šokoladinį suflė perkelkite ant biskvito ir išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą 3 valandoms, kol sutvirtės.
-
18. Likusį šokoladą sulaužykite į dubenį ir supilkite likusį sviestą. Ištirpinkite ir maišykite iki vientisos masės. Neperkaitinkite, nes šokoladinis glajus atsiskirs.
-
19. Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir visiškai uždenkite šokoladiniu glajumi.
-
20. Papuoškite tortą kaip norite, aš spirale pabarsčiau riešutus. Desertą padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Mūsų šokoladinis paukščių pieno pyragas yra paruoštas.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama