Uogų tortas

Uogų tortas

4.5 (2 įvertinimai)

6 Porcijos
10 val.

Apie receptą

Tortas labai skanus, iš plonų šokoladinių pyragėlių, subtilaus grietinės ir varškės kremo derinys, o uogos suteikia įdomaus rūgštumo. Uogų sluoksniui naudojau šaldytą uogų mišinį (aronijos, bruknės, raudonieji serbentai, spanguolių, juodųjų serbentų). Uogas galite rinktis pagal savo skonį. Puikiai tinka avietės ir braškės. Ingredientų kiekis skaičiuojamas 21-22 cm skersmens pyragams. Agavų sirupą galima pakeisti bet kokiu kitu skystu saldikliu. Torto skonis labai naminis, idealus arbatos gėrimui šeimos rate.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Miltai
    200 gramų
  • Kakavos milteliai
    25 gramai
  • Grietinė
    215 gramų (65 gramai
  • Sviestas
    150 gramų (50 gramų
  • Varškės sūris
    200 gramų
  • Rudasis cukrus
    45 gramai
  • Agavų sirupas
    70 gramų
  • Soda
    4
  • Uogos
    180 gramų
  • Cukrus
    50 gramų
  • Krakmolas
    1 šaukštas
  • Agaras
    agaras
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Puode sumaišykite grietinę, kakavos miltelius, kubeliais supjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir agavų sirupą. Kaitinkite ant vidutinės ugni...
    2. Puode sumaišykite grietinę, kakavos miltelius, kubeliais supjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir agavų sirupą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ir sviestas ištirps.
  • Reklama
  • Gautą masę supilkite į dubenį, suberkite sodą, išmaišykite.
    3. Gautą masę supilkite į dubenį, suberkite sodą, išmaišykite.
  • Tada palaipsniui pradėkite dėti miltus. Minkykite vienalytę elastingą tešlą.
    4. Tada palaipsniui pradėkite dėti miltus. Minkykite vienalytę elastingą tešlą.
  • Reklama
  • Padalinkite tešlą į 6-7 dalis.
    5. Padalinkite tešlą į 6-7 dalis.
  • Kiekvieną gabalėlį iškočiokite 2-3 mm storio. Pabadykite šakute. Kiekvieną pyragą kepkite 3 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
    6. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite 2-3 mm storio. Pabadykite šakute. Kiekvieną pyragą kepkite 3 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Reklama
  • Kiekvieną pyragą, kol jis dar neatvėsęs, supjaustykite iki norimo skersmens.
    7. Kiekvieną pyragą, kol jis dar neatvėsęs, supjaustykite iki norimo skersmens.
  • Nuo pyragų likusius likučius padžiovinkite orkaitėje ir susmulkinkite į trupinius.
    8. Nuo pyragų likusius likučius padžiovinkite orkaitėje ir susmulkinkite į trupinius.
  • Reklama
  • Kremui sviestą išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Tada suberkite varškę ir grietinę, sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
    9. Kremui sviestą išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Tada suberkite varškę ir grietinę, sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
  • Gautu kremu aptepkite pyragus. Patogiau tai padaryti, jei pyragus dedate į kepimo žiedą. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
    10. Gautu kremu aptepkite pyragus. Patogiau tai padaryti, jei pyragus dedate į kepimo žiedą. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
  • Reklama
  • Uogų sluoksniui uogas pakaitinkite su cukrumi, krakmolu ir agaru. Užvirkite ir virkite 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
    11. Uogų sluoksniui uogas pakaitinkite su cukrumi, krakmolu ir agaru. Užvirkite ir virkite 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
  • Tortą apvyniokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi.
    12. Tortą apvyniokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi.
  • Ant viršaus dėkite uogas. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
    13. Ant viršaus dėkite uogas. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
  • Reklama
  • Nuimkite plėvelę, tortą apibarstykite trupiniais. Palikite 4-6 valandoms šaldytuve.
    14. Nuimkite plėvelę, tortą apibarstykite trupiniais. Palikite 4-6 valandoms šaldytuve.
  • Uogų tortas paruoštas. Skanaus!
    15. Uogų tortas paruoštas. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai