Uogų tortas
4.5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
10 val.
Apie receptą
Tortas labai skanus, iš plonų šokoladinių pyragėlių, subtilaus grietinės ir varškės kremo derinys, o uogos suteikia įdomaus rūgštumo. Uogų sluoksniui naudojau šaldytą uogų mišinį (aronijos, bruknės, raudonieji serbentai, spanguolių, juodųjų serbentų). Uogas galite rinktis pagal savo skonį. Puikiai tinka avietės ir braškės. Ingredientų kiekis skaičiuojamas 21-22 cm skersmens pyragams. Agavų sirupą galima pakeisti bet kokiu kitu skystu saldikliu. Torto skonis labai naminis, idealus arbatos gėrimui šeimos rate.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai200 gramų
-
Kakavos milteliai25 gramai
-
Grietinė215 gramų (65 gramai
-
Sviestas150 gramų (50 gramų
-
Varškės sūris200 gramų
-
Rudasis cukrus45 gramai
-
Agavų sirupas70 gramų
-
Soda4
-
Uogos180 gramų
-
Cukrus50 gramų
-
Krakmolas1 šaukštas
-
Agarasagaras
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Puode sumaišykite grietinę, kakavos miltelius, kubeliais supjaustytą sviestą, rudąjį cukrų ir agavų sirupą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ir sviestas ištirps.
-
Reklama
-
3. Gautą masę supilkite į dubenį, suberkite sodą, išmaišykite.
-
4. Tada palaipsniui pradėkite dėti miltus. Minkykite vienalytę elastingą tešlą.
-
Reklama
-
5. Padalinkite tešlą į 6-7 dalis.
-
6. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite 2-3 mm storio. Pabadykite šakute. Kiekvieną pyragą kepkite 3 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
-
Reklama
-
7. Kiekvieną pyragą, kol jis dar neatvėsęs, supjaustykite iki norimo skersmens.
-
8. Nuo pyragų likusius likučius padžiovinkite orkaitėje ir susmulkinkite į trupinius.
-
Reklama
-
9. Kremui sviestą išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės. Tada suberkite varškę ir grietinę, sumaišykite mikseriu iki vientisos masės.
-
10. Gautu kremu aptepkite pyragus. Patogiau tai padaryti, jei pyragus dedate į kepimo žiedą. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
-
Reklama
-
11. Uogų sluoksniui uogas pakaitinkite su cukrumi, krakmolu ir agaru. Užvirkite ir virkite 1-2 minutes ir nukelkite nuo ugnies.
-
12. Tortą apvyniokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi.
-
13. Ant viršaus dėkite uogas. Dėti į šaldytuvą 1 valandai.
-
Reklama
-
14. Nuimkite plėvelę, tortą apibarstykite trupiniais. Palikite 4-6 valandoms šaldytuve.
-
15. Uogų tortas paruoštas. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama