Morengo vyniotinis su braškėmis

Morengo vyniotinis su braškėmis

5 (1 įvertinimai)

6-8 Porcijos
4 val.

Apie receptą

Morengo vyniotinis su braškėmis – puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar draugiškam arbatos vakarėliui. Skirstydami kiaušinius į baltymus ir trynius, žiūrėkite, kad į baltymus nepatektų nė lašo trynio, kitaip masė nesiplaks. Jei neturite šviežių braškių, naudokite šaldytas. Norėdami tai padaryti, uogas reikia supjaustyti ir virti su cukrumi ir krakmolu iki tirštos masės, atvėsinti ir lygiu sluoksniu arba dalimis paskleisti ant kremo. Gatavą desertą galite papuošti uogomis, riešutais ar šokoladu.

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai / # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinio baltymas
    200 gramų
  • Cukraus pudra
    250 gramų (+ 2 šaukštai)
  • Kukurūzų krakmolas
    1,5 šaukštai
  • Citrinų sultys
    1 valgomasis šaukštas
  • Braškės
    250 gramų
  • Grietinėlė
    150 mililitrų (33% riebumo)
  • Varškės sūris
    300 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, pašalinkite lapelius ir kotelius, nuplaukite ir gerai nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išrūšiuokite uogas, pašalinkite lapelius ir kotelius, nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  • Kiaušinių baltymus supilkite į švarų, sausą maišytuvo dubenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite vidutiniu greičiu, kol susidarys mink...
    2. Kiaušinių baltymus supilkite į švarų, sausą maišytuvo dubenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite vidutiniu greičiu, kol susidarys minkštos smailės.
  • Reklama
  • Padidinkite plakimo greitį, supilkite citrinos sultis. Tęsdami plakimą, dalimis suberkite cukraus pudrą.
    3. Padidinkite plakimo greitį, supilkite citrinos sultis. Tęsdami plakimą, dalimis suberkite cukraus pudrą.
  • Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
    4. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų.
  • Reklama
  • Kukurūzų krakmolą supilkite į baltymus ir švelniai išmaišykite iki vientisos masės iš apačios į viršų.
    5. Kukurūzų krakmolą supilkite į baltymus ir švelniai išmaišykite iki vientisos masės iš apačios į viršų.
  • 30 x 35 cm kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir lygiu sluoksniu paskleiskite morengą.
    6. 30 x 35 cm kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir lygiu sluoksniu paskleiskite morengą.
  • Reklama
  • Įdėkite kepimo skardą į karštą orkaitę ir kepkite 25 minutes iki auksinės rudos spalvos 160 laipsnių temperatūroje. Išimkite kepimo skard...
    7. Įdėkite kepimo skardą į karštą orkaitę ir kepkite 25 minutes iki auksinės rudos spalvos 160 laipsnių temperatūroje. Išimkite kepimo skardą, apverskite morengą ir perkelkite ant kito kepimo popieriaus arba silikoninio kilimėlio lakšto. Leiskite pastovėti 3-5 minutes ir nuimkite popierių, leiskite visiškai atvėsti.
  • Į dubenį suberkite varškės sūrį, supilkite grietinėlę ir suberkite cukraus pudrą. Plakite 3 minutes iki purumo.
    8. Į dubenį suberkite varškės sūrį, supilkite grietinėlę ir suberkite cukraus pudrą. Plakite 3 minutes iki purumo.
  • Reklama
  • Kremą tolygiai paskirstykite ant morengo. Braškes, šiek tiek paliekant papuošimui, supjaustyti gabalėliais ir užtepti ant kremo.
    9. Kremą tolygiai paskirstykite ant morengo. Braškes, šiek tiek paliekant papuošimui, supjaustyti gabalėliais ir užtepti ant kremo.
  • Viską susukite, uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
    10. Viską susukite, uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
  • Reklama
  • Skanaus!
    11. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai