Šaldytų serbentų pyragas
4.5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Subtilus pyragas su šaldytais serbentais yra vidutiniškai saldus ir labai sultingas, su lengvu rūgštumu. Jis paruošiamas paprastai ir greitai. Toks pyragas yra greitas ir skanus. Galima ruošti ne tik su juodaisiais, bet ir su raudonaisiais ar baltais serbentais. Tik nepamirškite, kad šių uogų branduoliai yra kietesni, todėl pyragas nebus toks švelnus.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Uogos /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kvietiniai miltai1 stiklinė (stiklinė 200 gramų)
-
Kefyras1/2 puodelio (stiklinė 200 gramų)
-
Cukrus0,7 puodeliai (stiklinė 200 gramų)
-
Kiaušinis1 vnt
-
Sviestas50 gramų
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis (su kaupu)
-
Serbentai100 gramų
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanilinis cukrus10 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus šaldytų serbentų pyragui gaminti.
-
2. Kefyrą supilkite į dubenį, suberkite cukrų ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kefyrą su cukrumi.
-
4. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
5. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į maišymo dubenį. Išmaišykite iki vientisos tešlos, ji turėtų būti kaip tiršta grietinė.
-
6. Į tešlą suberkite šaldytas serbentų uogas ir išmaišykite.
-
Reklama
-
7. Kepimo indą sutepkite augaliniu aliejumi ir perkelkite tešlą, išlyginkite. Jei ant viršaus patinka traški plutelė, pyragą pabarstykite cukraus pudra.
-
8. Įdėkite pyrago formą į karštą orkaitę ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių, kol paruduos. Išimkite pyrago formą iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti, mūsų šaldytas serbentų pyragas yra paruoštas.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama