Tortas Spartakas

Tortas Spartakas

5 (2 įvertinimai)

8

Porcijos

3 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Norėčiau pasiūlyti pasigaminti skanų „Spartak“ tortą su šokoladiniu biskvitu ir subtiliu kremu. Jei tortas suaugusiems, kreminis likeris puikiai tinka šiam tortui. Paimkite geros kokybės sviestą ir grietinę. Iš šio ingredientų kiekio gaunamas apie vieną kilogramą sveriantis tortas.

Receptai pagal ingridientus: # Pieno produktai / # Miltai
  • Reikalingi ingridientai:

  • Kakavos milteliai
    2 šaukštai
  • Sviestas
    220 gramų (45 gramai tešloje, 175 gramai grietinėlėje)
  • Kvietiniai miltai
    120 gramų
  • Grietinė
    75 gramai (20% riebumo)
  • Actas 9%
    1 arbatinis šaukštelis
  • Medus
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
    140 gramų (100 gramų tešloje, 40 gramų grietinėlėje)
  • Soda
    1/2 šaukštelio
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Kreminis likeris
    25 mililitrai (nebūtina)
  • Kukurūzų krakmolas
    1,5 šaukštelio
  • Pienas
    300 mililitrų
  • Kaip pagaminti

  • Tortas Spartakas
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus „Spartako“ tortui gaminti, sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
  • Tortas Spartakas
    2. Pirmiausia paruoškite grietinėlės pagrindą. Norėdami tai padaryti, supilkite cukrų ir krakmolą į puodą.
  • Tortas Spartakas
    3. Tada į puodą supilkite šaltą pieną ir viską išmaišykite.
  • Tortas Spartakas
    4. Uždėkite ant silpnos ugnies ir viską virkite, maišydami, kad neprisviltu, ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
  • Tortas Spartakas
    5. Nuimkite nuo ugnies ir uždenkite plėvele. Palikite atvėsti.
  • Tortas Spartakas
    6. Norėdami gauti biskvitus, į dubenį įkulkite kiaušinius ir įpilkite cukraus. Viską išplakti mikseriu iki purumo. Viskas turėtų padidėti maždaug 2-3 kartus.
  • Tortas Spartakas
    7. Supilkite grietinę į dubenį su plaktais kiaušiniais.
  • Tortas Spartakas
    8. Į dubenį kiaušinių ir grietinės įpilkite medaus. Jei jis kietas, šiek tiek pakaitinkite, kol pasidarys skystas.
  • Tortas Spartakas
    9. Atvėsusį sviestą supilkite į dubenį.
  • Tortas Spartakas
    10. Į dubenį supilkite soda ir actą.
  • Tortas Spartakas
    11. Plakite mišinį dar minutę.
  • Tortas Spartakas
    12. Miltus sumaišykite su kakava ir persijokite per smulkų sietelį į dubenį.
  • Tortas Spartakas
    13. Viską atsargiai išmaišykite iki pakietokos, minkštos tešlos.
  • Tortas Spartakas
    14. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite ant jos tešlą. Plonu sluoksniu paskleiskite ją ant viso paviršiaus.
  • Tortas Spartakas
    15. Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių, kol iškeps.
  • Tortas Spartakas
    16. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir išimkite biskvitą. Iš karto nupjaustykite kraštus ir supjaustykite į 4 lygias dalis, palikite atvėsti.
  • Tortas Spartakas
    17. Pirmoji kremo dalis atvėso, toliau gaminkite kremą. Norėdami tai padaryti, išplakite į purią masę. Tai užtruks apie 5 minutes.
  • Tortas Spartakas
    18. Plakdami įpilkite pieno porciją, pilkite po vieną šaukštą kiekvieną kartą gerai išplakite.
  • Tortas Spartakas
    19. Supilkite likerį, plakite iki vientisos masės, bet neilgai.
  • Tortas Spartakas
    20. Dalį kremo ant atvėsusios biskvito tepkite lygiu sluoksniu, tai pertepkite visus biskvito lakštus.
  • Tortas Spartakas
    21. Viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu.
  • Tortas Spartakas
    22. Sausainius galite naudoti kaip papuošimus, sutrinkite į trupinius ir tolygiai padenkite torto viršų ir šonus. Dėkite į šaldytuvą vienai valandai.
  • Tortas Spartakas
    23. Papuoškite pyragą, kaip jums patinka, ir patiekite.
  • Tortas Spartakas
    24. Skanaus.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai