Tortas Spartakas
5 (5 įvertinimai)
8 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Norėčiau pasiūlyti pasigaminti skanų „Spartak“ tortą su šokoladiniu biskvitu ir subtiliu kremu. Jei tortas suaugusiems, kreminis likeris puikiai tinka šiam tortui. Paimkite geros kokybės sviestą ir grietinę. Iš šio ingredientų kiekio gaunamas apie vieną kilogramą sveriantis tortas.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kakavos milteliai2 šaukštai
-
Sviestas220 gramų (45 gramai tešloje, 175 gramai grietinėlėje)
-
Kvietiniai miltai120 gramų
-
Grietinė75 gramai (20% riebumo)
-
Actas 9%1 arbatinis šaukštelis
-
Medus1 arbatinis šaukštelis
-
Cukrus140 gramų (100 gramų tešloje, 40 gramų grietinėlėje)
-
Soda1/2 šaukštelio
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Kreminis likeris25 mililitrai (nebūtina)
-
Kukurūzų krakmolas1,5 šaukštelio
-
Pienas300 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus „Spartako“ tortui gaminti, sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.
-
2. Pirmiausia paruoškite grietinėlės pagrindą. Norėdami tai padaryti, supilkite cukrų ir krakmolą į puodą.
-
Reklama
-
3. Tada į puodą supilkite šaltą pieną ir viską išmaišykite.
-
4. Uždėkite ant silpnos ugnies ir viską virkite, maišydami, kad neprisviltu, ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
-
Reklama
-
5. Nuimkite nuo ugnies ir uždenkite plėvele. Palikite atvėsti.
-
6. Norėdami gauti biskvitus, į dubenį įkulkite kiaušinius ir įpilkite cukraus. Viską išplakti mikseriu iki purumo. Viskas turėtų padidėti maždaug 2-3 kartus.
-
Reklama
-
7. Supilkite grietinę į dubenį su plaktais kiaušiniais.
-
8. Į dubenį kiaušinių ir grietinės įpilkite medaus. Jei jis kietas, šiek tiek pakaitinkite, kol pasidarys skystas.
-
Reklama
-
9. Atvėsusį sviestą supilkite į dubenį.
-
10. Į dubenį supilkite soda ir actą.
-
Reklama
-
11. Plakite mišinį dar minutę.
-
12. Miltus sumaišykite su kakava ir persijokite per smulkų sietelį į dubenį.
-
13. Viską atsargiai išmaišykite iki pakietokos, minkštos tešlos.
-
Reklama
-
14. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite ant jos tešlą. Plonu sluoksniu paskleiskite ją ant viso paviršiaus.
-
15. Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių, kol iškeps.
-
16. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir išimkite biskvitą. Iš karto nupjaustykite kraštus ir supjaustykite į 4 lygias dalis, palikite atvėsti.
-
17. Pirmoji kremo dalis atvėso, toliau gaminkite kremą. Norėdami tai padaryti, išplakite į purią masę. Tai užtruks apie 5 minutes.
-
18. Plakdami įpilkite pieno porciją, pilkite po vieną šaukštą kiekvieną kartą gerai išplakite.
-
19. Supilkite likerį, plakite iki vientisos masės, bet neilgai.
-
20. Dalį kremo ant atvėsusios biskvito tepkite lygiu sluoksniu, tai pertepkite visus biskvito lakštus.
-
21. Viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu.
-
22. Sausainius galite naudoti kaip papuošimus, sutrinkite į trupinius ir tolygiai padenkite torto viršų ir šonus. Dėkite į šaldytuvą vienai valandai.
-
23. Papuoškite pyragą, kaip jums patinka, ir patiekite.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama