Maltos mėsos vyniotinis

Maltos mėsos vyniotinis

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Paruoškite gardų ir minkštą vyniotinį pietums ir vakarienei, naudodami paprasčiausius ingredientus. Tai bus tikras šedevras, džiuginsiantis ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Atraskite šį originalų receptą! Švelnūs kiaušinių vyniotiniai, su svogūnais ir morkomis, puikiai dera su sultinga malta mėsa, sukurdami unikalų derinį. Kepti orkaitėje, vyniotiniai prisipildo prieskonių ir daržovių aromatu, todėl tampa dar apetitiškesni. Patiekite juos su bet kokiu garnyru ir padažu arba šaltus kaip užkandį. Jei norite, į maltą mėsą galite įdėti mėgstamų prieskonių ir česnako, kad skonis būtų pikantiškesnis.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta mėsa
    500 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Batonas
    60 gramų
  • Pienas
    75 mililitrų
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Pienas
    50 mililitrų
  • Kiaušiniai
    2 vnt
  • Svogūnai
    100 gramų
  • Morkos
    60 gramų
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Kiaušinius nuplaukite.
    1. Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Kiaušinius nuplaukite.
  • Batoną sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Supilkite pieną ir išmaišykite. Palaikykite kambario temperatūroje 5 minutes.
    2. Batoną sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Supilkite pieną ir išmaišykite. Palaikykite kambario temperatūroje 5 minutes.
  • Reklama
  • Sudėkite maltą mėsą į dubenį. Aš naudojau kiaulieną ir jautieną, bet galite naudoti jautieną, kiaulieną ar net paukštieną. Į maltą mėsą į...
    3. Sudėkite maltą mėsą į dubenį. Aš naudojau kiaulieną ir jautieną, bet galite naudoti jautieną, kiaulieną ar net paukštieną. Į maltą mėsą įmuškite vieną kiaušinį.
  • Į dubenį su malta mėsa sudėkite išmirkytą batoną ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais.
    4. Į dubenį su malta mėsa sudėkite išmirkytą batoną ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Reklama
  • Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir išmuškite maltą mėsą. Įdėkite maltą mėsą į delną ir įmeskite atgal. Pakartokite 10–15 kartų.
    5. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir išmuškite maltą mėsą. Įdėkite maltą mėsą į delną ir įmeskite atgal. Pakartokite 10–15 kartų.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
    6. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite, sudėkite į svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5–6 minutes, kol suminkštės. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leis...
    7. Morkas sutarkuokite, sudėkite į svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5–6 minutes, kol suminkštės. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
    8. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Susmulkinkite keptas daržoves ir sudėkite jas į kiaušinių mišinį, maišydami. Taip mišinys taps sodresnis ir daržovės nesubyrės pjaustant.
    9. Susmulkinkite keptas daržoves ir sudėkite jas į kiaušinių mišinį, maišydami. Taip mišinys taps sodresnis ir daržovės nesubyrės pjaustant.
  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite ją augaliniu aliejumi ir supilkite 1/3 kiaušinių mišinio. Apkepkite blyną iš abiejų p...
    10. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite ją augaliniu aliejumi ir supilkite 1/3 kiaušinių mišinio. Apkepkite blyną iš abiejų pusių ir perkelkite į lėkštę. Darykite tai atsargiai, nes blynai yra labai trapūs.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba kepimo kilimėliu ir paskleiskite maltą mėsą 5–7 mm storio sluoksniu. Ant viršaus sudėkite ...
    11. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba kepimo kilimėliu ir paskleiskite maltą mėsą 5–7 mm storio sluoksniu. Ant viršaus sudėkite blynus.
  • Viską susukite į tvirtą vyniotinį.
    12. Viską susukite į tvirtą vyniotinį.
  • Vyniotinį suvyniokite į kepimo popierių, o tada į kepimo foliją.
    13. Vyniotinį suvyniokite į kepimo popierių, o tada į kepimo foliją.
  • Reklama
  • Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45–55 minutes. Išimkite iškeptą vyniotinį iš...
    14. Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45–55 minutes. Išimkite iškeptą vyniotinį iš orkaitės, leiskite jam pastovėti 10 minučių, tada nuimkite foliją ir kepimo popierių. Supjaustykite vyniotinį porcijomis ir patiekite.
  • Skanaus!
    15. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai