Maltos mėsos vyniotinis
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Paruoškite gardų ir minkštą vyniotinį pietums ir vakarienei, naudodami paprasčiausius ingredientus. Tai bus tikras šedevras, džiuginsiantis ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Atraskite šį originalų receptą! Švelnūs kiaušinių vyniotiniai, su svogūnais ir morkomis, puikiai dera su sultinga malta mėsa, sukurdami unikalų derinį. Kepti orkaitėje, vyniotiniai prisipildo prieskonių ir daržovių aromatu, todėl tampa dar apetitiškesni. Patiekite juos su bet kokiu garnyru ir padažu arba šaltus kaip užkandį. Jei norite, į maltą mėsą galite įdėti mėgstamų prieskonių ir česnako, kad skonis būtų pikantiškesnis.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa500 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Batonas60 gramų
-
Pienas75 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Pienas50 mililitrų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Svogūnai100 gramų
-
Morkos60 gramų
-
Augalinis aliejus2 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Nulupkite ir nuplaukite daržoves. Kiaušinius nuplaukite. -
2. Batoną sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Supilkite pieną ir išmaišykite. Palaikykite kambario temperatūroje 5 minutes. -
Reklama
-
3. Sudėkite maltą mėsą į dubenį. Aš naudojau kiaulieną ir jautieną, bet galite naudoti jautieną, kiaulieną ar net paukštieną. Į maltą mėsą įmuškite vieną kiaušinį. -
4. Į dubenį su malta mėsa sudėkite išmirkytą batoną ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. -
Reklama
-
5. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir išmuškite maltą mėsą. Įdėkite maltą mėsą į delną ir įmeskite atgal. Pakartokite 10–15 kartų. -
6. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. -
Reklama
-
7. Morkas sutarkuokite, sudėkite į svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 5–6 minutes, kol suminkštės. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. -
8. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, supilkite pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. -
Reklama
-
9. Susmulkinkite keptas daržoves ir sudėkite jas į kiaušinių mišinį, maišydami. Taip mišinys taps sodresnis ir daržovės nesubyrės pjaustant. -
10. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, patepkite ją augaliniu aliejumi ir supilkite 1/3 kiaušinių mišinio. Apkepkite blyną iš abiejų pusių ir perkelkite į lėkštę. Darykite tai atsargiai, nes blynai yra labai trapūs. -
Reklama
-
11. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba kepimo kilimėliu ir paskleiskite maltą mėsą 5–7 mm storio sluoksniu. Ant viršaus sudėkite blynus. -
12. Viską susukite į tvirtą vyniotinį. -
13. Vyniotinį suvyniokite į kepimo popierių, o tada į kepimo foliją. -
Reklama
-
14. Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek vandens ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45–55 minutes. Išimkite iškeptą vyniotinį iš orkaitės, leiskite jam pastovėti 10 minučių, tada nuimkite foliją ir kepimo popierių. Supjaustykite vyniotinį porcijomis ir patiekite. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















