Tradicinis kugelis
4.0 (11 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Ar norite sužinoti, kaip tradicinį, lietuvišką kugelį? Žiūrėkite žingsnis po žingsnio receptą. Kugelis yra labai sotus patiekalas šeimos vakarienei, kurį įvertins visi bulvių mėgėjai. Kad patiekalas būtų minkštesnis, įpilama pieno. Bet jūs taip pat galite lengvai išsiversti be jo, įsitikinkite patys. Kugelis turi būti patiekiamas karštas ir visada su grietine.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvės1.5 kilogramo
-
Pienas200 mililitrų
-
Druska1 šaukštelis
-
Svogūnai2 vnt
-
Šoninė400 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite bulves. Sutarkuokite smulkia tarka. Neišpilkite sulčių. Į bulves įpilkite karšto pieno ir druskos, gerai išmaišykite.
-
2. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją mėsą ir svogūnus. Aliejaus pilti nereikia, mėsa suteiks riebalų. Viską pakepinti iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Keptuvės turinį kartu su gautais riebalais supilkite į tarkuotas bulves. Viską gerai išmaišyti. Įberkite juodųjų pipirų pagal skonį.
-
4. Kepimo indą ištepkite riebalais arba augaliniu aliejumi. Supilkite mišinį į formą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie valandą ar ilgiau. Kepimo laikas priklauso nuo kepimo indo ir orkaitės galios. Patiekalo paruošimą galite patikrinti naudodami medinį pagaliuką.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama