Naminis sūrio pyragas
5 (1 įvertinimai)
10 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Pabandykite iškepti tikrą Niujorko naminį sūrio pyragą – tai nėra labai sunku, tačiau rezultatas daugelį privers pavydėti jūsų kulinariniam talentui! Pažiūrėkite ir įsiminkite naminio sūrio pyrago receptą! Norėdami pagaminti naminį sūrio pyragą, jums reikės daug varškės arba varškės sūrio. Paprastai vartoju sūrį, pavyzdžiui, Filadelfiją. Tačiau puikiai tinka ir riebi naminė varškė. Niujorko sūrio pyragas, kaip ir daugelis sūrio pyragų, gaminamas iš sausainių pagrindo. Patariu imti trapius sausainius ir pabandyti iš jų pasidaryti pagrindą.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sausainiai250 gramų
-
Sviestas120~150 gramų
-
Cukrus2 puodeliai
-
Druska1 žiupsnelis
-
Varškė arba varškės sūris600~800 gramų
-
Miltai3 šaukštai
-
Citrinos žievelė2 vnt
-
Kiaušiniai7 vnt (5 sveiki, 2
-
Vanilės ekstraktas arba vanilinas2 arbatiniai šaukšteliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Sūrio pyrago pagrindui. Sausainius sumalkite blenderiu.
-
Reklama
-
3. Įpilkite į sausainius ištirpintą sviestą, žiupsnelį druskos ir ketvirtadalį puodelio cukraus. Viską išmaišykite. Turi gautis tokie riebūs trupiniai.
-
4. Naudodami stiklinę suspauskite tešlą pagal formą, padarykite mažus šonus. Pašaukite 5 minutėms į iki 180 C įkaitintą orkaitę.
-
Reklama
-
5. Tuo tarpu paruoškite varškę. Varškę naudojau, nes ji minkštesnė. Suplakite trintuvu, tada suberkite likusį cukrų ir vėl plakite. Tada miltus – ir vėl išplakite.
-
6. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir trynius, kiekvieną kartą plakdami. Išimkite biskvito pagrindo formą iš orkaitės ir pakelkite temperatūrą iki 280 C.
-
Reklama
-
7. Į varškės masę sudėkite dviejų citrinų nutarkuotas žieveles ir vanilės esencijos.
-
8. Varškės mišinį tolygiai supilkite į formą.
-
Reklama
-
9. Pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę 9-12 minučių. Žiūrėkite, kad viršus per daug nepridegtų. Jis turėtų sustingti ir ruduoti, bet netapti per rudas.
-
10. Tada sumažinkite temperatūrą iki 90-100 C ir virkite 50 minučių. Centre iškepęs sūrio pyragas šiek tiek siūbuoja, kaip suflė, tačiau jis neturėtų būti skystas. Tada išimkite sūrio pyragą iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
-
Reklama
-
11. Patariu sūrio pyragą padėti porai valandų atvėsti į šaldytuvą. Bet skanu ir šiltas!
-
12. Patiekite naminį sūrio pyragą su uogiene arba kondensuotu pienu. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama