Tinginio šaltiena
3.6 (36 įvertinimai)
3-4 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Šventei būtinai paruoškite tinginio šaltiena. Receptui naudokite vištienos mėsą, aš turiu šlauneles - su jomis šaltiena greitai išverda ir puikiai sustingsta. Iš vištienos šlaunelių nesunku pasigaminti „Tinginio šaltieną“. Mėsos bus daug, o sultinys puikiai sustings. Vištienos mėsa išverda daug greičiau nei kiauliena ir jautiena, todėl jei neturite laiko virti klasikinės šaltienos, naudokite šį receptą.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos šlaunelės (su kaulu)450 gramų
-
Morkos60 gramų
-
Svogūnai50 gramų
-
Lauro lapas2 vnt
-
Pipirai5 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Vanduo700 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Vištienos šlauneles nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
-
Reklama
-
3. Užvirkite, pasūdykite ir virkite šlauneles 40 minučių ramiai užvirdami, uždenkite puodą dangčiu.
-
4. Dėl skonio pridėkite juodųjų pipirų ir lauro lapų.
-
Reklama
-
5. Tada į puodą sudėkite nuluptas morkas ir gerai nuplautus svogūnus su lukštais. Lukštai sultiniui suteiks gražų atspalvį. Mėsą su daržovėmis virkite dar 20 minučių.
-
6. Tada sultinį nukoškite į atskirą dubenį, mėsą atskirkite nuo odos ir kaulų.
-
Reklama
-
7. Vištienos gabaliukus ir virtas morkas sudėkite į tinkamas formeles ar indus.
-
8. Mėsą užpilkite sultiniu, leiskite atvėsti ant stalo, tada palaikykite šaldytuve 1val. Šaltiena visiškai sustings.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama