Tinginio šaltiena

Tinginio šaltiena

3.6 (36 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šventei būtinai paruoškite tinginio šaltiena. Receptui naudokite vištienos mėsą, aš turiu šlauneles - su jomis šaltiena greitai išverda ir puikiai sustingsta. Iš vištienos šlaunelių nesunku pasigaminti „Tinginio šaltieną“. Mėsos bus daug, o sultinys puikiai sustings. Vištienos mėsa išverda daug greičiau nei kiauliena ir jautiena, todėl jei neturite laiko virti klasikinės šaltienos, naudokite šį receptą.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės (su kaulu)
    450 gramų
  • Morkos
    60 gramų
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Pipirai
    5 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Vanduo
    700 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Vištienos šlauneles nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
    2. Vištienos šlauneles nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
  • Reklama
  • Užvirkite, pasūdykite ir virkite šlauneles 40 minučių ramiai užvirdami, uždenkite puodą dangčiu.
    3. Užvirkite, pasūdykite ir virkite šlauneles 40 minučių ramiai užvirdami, uždenkite puodą dangčiu.
  • Dėl skonio pridėkite juodųjų pipirų ir lauro lapų.
    4. Dėl skonio pridėkite juodųjų pipirų ir lauro lapų.
  • Reklama
  • Tada į puodą sudėkite nuluptas morkas ir gerai nuplautus svogūnus su lukštais. Lukštai sultiniui suteiks gražų atspalvį. Mėsą su daržovėm...
    5. Tada į puodą sudėkite nuluptas morkas ir gerai nuplautus svogūnus su lukštais. Lukštai sultiniui suteiks gražų atspalvį. Mėsą su daržovėmis virkite dar 20 minučių.
  • Tada sultinį nukoškite į atskirą dubenį, mėsą atskirkite nuo odos ir kaulų.
    6. Tada sultinį nukoškite į atskirą dubenį, mėsą atskirkite nuo odos ir kaulų.
  • Reklama
  • Vištienos gabaliukus ir virtas morkas sudėkite į tinkamas formeles ar indus.
    7. Vištienos gabaliukus ir virtas morkas sudėkite į tinkamas formeles ar indus.
  • Mėsą užpilkite sultiniu, leiskite atvėsti ant stalo, tada palaikykite šaldytuve  1val. Šaltiena visiškai sustings.
    8. Mėsą užpilkite sultiniu, leiskite atvėsti ant stalo, tada palaikykite šaldytuve 1val. Šaltiena visiškai sustings.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (36 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai