Tinginio šaltiena

Tinginio šaltiena

3.6 (37 įvertinimai)

3-4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Šventei būtinai paruoškite tinginio šaltiena. Receptui naudokite vištienos mėsą, aš turiu šlauneles - su jomis šaltiena greitai išverda ir puikiai sustingsta. Iš vištienos šlaunelių nesunku pasigaminti „Tinginio šaltieną“. Mėsos bus daug, o sultinys puikiai sustings. Vištienos mėsa išverda daug greičiau nei kiauliena ir jautiena, todėl jei neturite laiko virti klasikinės šaltienos, naudokite šį receptą.

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės (su kaulu)
    450 gramų
  • Morkos
    60 gramų
  • Svogūnai
    50 gramų
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Pipirai
    5 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Vanduo
    700 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus ingredientus.
    1. Paruoškite visus ingredientus.
  • Vištienos šlauneles nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
    2. Vištienos šlauneles nuplaukite, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu.
  • Reklama
  • Užvirkite, pasūdykite ir virkite šlauneles 40 minučių ramiai užvirdami, uždenkite puodą dangčiu.
    3. Užvirkite, pasūdykite ir virkite šlauneles 40 minučių ramiai užvirdami, uždenkite puodą dangčiu.
  • Dėl skonio pridėkite juodųjų pipirų ir lauro lapų.
    4. Dėl skonio pridėkite juodųjų pipirų ir lauro lapų.
  • Reklama
  • Tada į puodą sudėkite nuluptas morkas ir gerai nuplautus svogūnus su lukštais. Lukštai sultiniui suteiks gražų atspalvį. Mėsą su daržovėm...
    5. Tada į puodą sudėkite nuluptas morkas ir gerai nuplautus svogūnus su lukštais. Lukštai sultiniui suteiks gražų atspalvį. Mėsą su daržovėmis virkite dar 20 minučių.
  • Tada sultinį nukoškite į atskirą dubenį, mėsą atskirkite nuo odos ir kaulų.
    6. Tada sultinį nukoškite į atskirą dubenį, mėsą atskirkite nuo odos ir kaulų.
  • Reklama
  • Vištienos gabaliukus ir virtas morkas sudėkite į tinkamas formeles ar indus.
    7. Vištienos gabaliukus ir virtas morkas sudėkite į tinkamas formeles ar indus.
  • Mėsą užpilkite sultiniu, leiskite atvėsti ant stalo, tada palaikykite šaldytuve  1val. Šaltiena visiškai sustings.
    8. Mėsą užpilkite sultiniu, leiskite atvėsti ant stalo, tada palaikykite šaldytuve 1val. Šaltiena visiškai sustings.
  • Reklama
  • Skanaus!
    9. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.6/5 (37 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai