Morkų tyrė žiemai
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
1 val.
Apie receptą
Jei jus nudžiugino morkų derlius, bet nesate tikri dėl laikymo, paruoškite morkų tyrę. Gerai išsilaiko stiklainiuose vėsioje vietoje. Morkų tyrę galima naudoti padažams, sriuboms, kokteiliams ir kitiems patiekalams ruošti. Geriausia sudėti į mažus indelius, kad greitai susinaudotų. Puikiai laikosi vėsioje vietoje.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Morkos500 Gramas
-
Vanduo
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Virimui skirtas morkas nuplaukite šiltame vandenyje, nulupkite ir nuplaukite.
-
2. Morkas supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad visiškai apsemtų.
-
Reklama
-
3. Virkite morkas ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės. Jei morką galima lengvai perverti peiliu, ji yra paruošta. Iš stiklainio nupilkite sultinį, o morkas sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
-
4. Paruoštą morkų tyrę išdėliokite į sterilizuotus stiklainius ir uždenkite dangteliais, pavirinkite 5 minutes. Į puodą įdėkite švarų skudurėlį ir įdėkite indelį su morkų tyre. Į puodą iki pečių supilkite karštą vandenį ir uždėkite ant lėtos ugnies. Išvirus stiklainius (0,25-0,3 l.) sterilizuoti 10 min. Tada išimkite stiklainius ir sandariai uždarykite. Apvyniokite tyrės stiklainius ir palikite atvėsti.
-
Reklama
-
5. Gerų pasiruošimų!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama