Blynai su obuoliais
5 (3 įvertinimai)
3-4 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Šis receptas kilęs iš saulėtosios Italijos, jį įvertins visi – ir suaugusieji, ir vaikai! Italijoje šie blyneliai vadinami „fritella con le mele“, tinka pusryčiams ir gardžiam popietės užkandžiui. Vykdykite žingsnis po žingsnio instrukcijas ir jums pavyks! O iš likusios tešlos galima kepti nedidelius blynelius be įdaro, kurie irgi bus labai skanūs. Tokiems blynams ruošti tinka bet kokie obuoliai – rūgštūs ir saldūs, kieti ir minkšti, taip pat galima kepti su kriaušėmis.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kiaušinis1 vnt
-
Pienas200 mililitrų
-
Cukrus1 šaukštas
-
Kvietiniai miltai175 gramai (125 g
-
Obuoliai2 vnt
-
Druska1 žiupsnelis
-
Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
-
Cinamonas0,5 arbatinio šaukštelio
-
Augalinis aliejus200 gramų (kepimui)
-
Cukraus pudra25 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
-
2. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir supilkite 1 puodelį pieno.
-
Reklama
-
3. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, granuliuotą cukrų, cinamoną, druską ir kepimo miltelius.
-
4. Sausus ingredientus persijokite į dubenį su kiaušiniu ir pienu.
-
Reklama
-
5. Išmaišykite iki vientisos masės šluotele.
-
6. Iš obuolių pašalinkite šerdį.
-
Reklama
-
7. Nulupkite odą ir supjaustykite žiedais.
-
8. Kad obuoliai neparuduotų, sudėkite į maišelį, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite.
-
Reklama
-
9. Kad tešla gerai priliptų prie obuolio, geriausia jį lengvai apvolioti miltuose.
-
10. Šakute panardinkite obuolio žiedą į tešlą.
-
Reklama
-
11. Į keptuvę supilkite pakankamą kiekį augalinio aliejaus, palaukite, kol jis gerai sušils ir kepkite.
-
12. Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus likučiai.
-
13. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra, darykite tai, kai blynai atvės.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama