Blynai su obuoliais
5 (4 įvertinimai)
								3-4  Porcijos
						
								45 min.
						Apie receptą
Šis receptas kilęs iš saulėtosios Italijos, jį įvertins visi – ir suaugusieji, ir vaikai! Italijoje šie blyneliai vadinami „fritella con le mele“, tinka pusryčiams ir gardžiam popietės užkandžiui. Vykdykite žingsnis po žingsnio instrukcijas ir jums pavyks! O iš likusios tešlos galima kepti nedidelius blynelius be įdaro, kurie irgi bus labai skanūs. Tokiems blynams ruošti tinka bet kokie obuoliai – rūgštūs ir saldūs, kieti ir minkšti, taip pat galima kepti su kriaušėmis.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
				Receptai pagal ingredientus: 
					# Vaisiai / 
					# MiltaiReklama
- 
                                                    
Reikalingi ingredientai:
 - 
													Vištienos kiaušinis1 vnt
 - 
													Pienas200 mililitrų
 - 
													Cukrus1 šaukštas
 - 
													Kvietiniai miltai175 gramai (125 g
 - 
													Obuoliai2 vnt
 - 
													Druska1 žiupsnelis
 - 
													Kepimo milteliai1 arbatinis šaukštelis
 - 
													Cinamonas0,5 arbatinio šaukštelio
 - 
													Augalinis aliejus200 gramų (kepimui)
 - 
													Cukraus pudra25 gramai
 
Reklama
									Gaminimo eiga
- 
                                                    
1. Paruoškite reikalingus ingredientus. - 
                                                    
2. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir supilkite 1 puodelį pieno. - 
Reklama
 - 
                                                    
3. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, granuliuotą cukrų, cinamoną, druską ir kepimo miltelius. - 
                                                    
4. Sausus ingredientus persijokite į dubenį su kiaušiniu ir pienu. - 
Reklama
 - 
                                                    
5. Išmaišykite iki vientisos masės šluotele. - 
                                                    
6. Iš obuolių pašalinkite šerdį. - 
Reklama
 - 
                                                    
7. Nulupkite odą ir supjaustykite žiedais. - 
                                                    
8. Kad obuoliai neparuduotų, sudėkite į maišelį, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite. - 
Reklama
 - 
                                                    
9. Kad tešla gerai priliptų prie obuolio, geriausia jį lengvai apvolioti miltuose. - 
                                                    
10. Šakute panardinkite obuolio žiedą į tešlą. - 
Reklama
 - 
                                                    
11. Į keptuvę supilkite pakankamą kiekį augalinio aliejaus, palaukite, kol jis gerai sušils ir kepkite. - 
                                                    
12. Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus likučiai. - 
                                                    
13. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra, darykite tai, kai blynai atvės. - 
Reklama
 - 
Reklama
 
Šiandien populiariausi receptai
- 
Reklama
 
				



















