Blynai su obuoliais

Blynai su obuoliais

5 (3 įvertinimai)

3-4 Porcijos
45 min.

Apie receptą

Šis receptas kilęs iš saulėtosios Italijos, jį įvertins visi – ir suaugusieji, ir vaikai! Italijoje šie blyneliai vadinami „fritella con le mele“, tinka pusryčiams ir gardžiam popietės užkandžiui. Vykdykite žingsnis po žingsnio instrukcijas ir jums pavyks! O iš likusios tešlos galima kepti nedidelius blynelius be įdaro, kurie irgi bus labai skanūs. Tokiems blynams ruošti tinka bet kokie obuoliai – rūgštūs ir saldūs, kieti ir minkšti, taip pat galima kepti su kriaušėmis.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vištienos kiaušinis
    1 vnt
  • Pienas
    200 mililitrų
  • Cukrus
    1 šaukštas
  • Kvietiniai miltai
    175 gramai (125 g
  • Obuoliai
    2 vnt
  • Druska
    1 žiupsnelis
  • Kepimo milteliai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas
    0,5 arbatinio šaukštelio
  • Augalinis aliejus
    200 gramų (kepimui)
  • Cukraus pudra
    25 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite reikalingus ingredientus.
  • Į dubenį įmuškite kiaušinį ir supilkite 1 puodelį pieno.
    2. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir supilkite 1 puodelį pieno.
  • Reklama
  • Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, granuliuotą cukrų, cinamoną, druską ir kepimo miltelius.
    3. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, granuliuotą cukrų, cinamoną, druską ir kepimo miltelius.
  • Sausus ingredientus persijokite į dubenį su kiaušiniu ir pienu.
    4. Sausus ingredientus persijokite į dubenį su kiaušiniu ir pienu.
  • Reklama
  • Išmaišykite iki vientisos masės šluotele.
    5. Išmaišykite iki vientisos masės šluotele.
  • Iš obuolių pašalinkite šerdį.
    6. Iš obuolių pašalinkite šerdį.
  • Reklama
  • Nulupkite odą ir supjaustykite žiedais.
    7. Nulupkite odą ir supjaustykite žiedais.
  • Kad obuoliai neparuduotų, sudėkite į maišelį, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite.
    8. Kad obuoliai neparuduotų, sudėkite į maišelį, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite.
  • Reklama
  • Kad tešla gerai priliptų prie obuolio, geriausia jį lengvai apvolioti miltuose.
    9. Kad tešla gerai priliptų prie obuolio, geriausia jį lengvai apvolioti miltuose.
  • Šakute panardinkite obuolio žiedą į tešlą.
    10. Šakute panardinkite obuolio žiedą į tešlą.
  • Reklama
  • Į keptuvę supilkite pakankamą kiekį augalinio aliejaus, palaukite, kol jis gerai sušils ir kepkite.
    11. Į keptuvę supilkite pakankamą kiekį augalinio aliejaus, palaukite, kol jis gerai sušils ir kepkite.
  • Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus likučiai.
    12. Iškeptus blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus likučiai.
  • Jei norite, pabarstykite cukraus pudra, darykite tai, kai blynai atvės.
    13. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra, darykite tai, kai blynai atvės.
  • Reklama
  • Skanaus!
    14. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (3 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai