Mėsa garstyčių padaže
5 (2 įvertinimai)
Apie receptą
Mėsa garstyčių padaže yra mano mėgstamiausias patiekalas. Rekomenduoju paruošti iš geros kiaulienos nugarinės – tuomet gausite tikrą, brangiausių svečių vertą skanėstą. Mėsa garstyčių padaže – labai skanus patiekalas. Jis yra labai sultingas, nepaisant to, kad jis paruoštas iš gana sausos nugarinės. Garstyčių padažas suteikia patiekalui reikiamo prieskonio ir padaro mėsą ypač įdomią – trumpai tariant, patiekalas kulinariniu požiūriu beveik tobulas. Mėsai iškepti prireiks apie 30-40 min. Beje, bulvių košė – geriausias garnyras. Tikiuosi, žinote, kaip ją gaminti. Taigi, mėsos receptas garstyčių padaže - skaitykite ir prisiminkite!
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė900 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Sausas baltas vynas100 mililitrų
-
Vištienos sultinys200 mililitrų
-
Grietinėlė200 mililitrų
-
Sausos garstyčios1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
-
1. Nugarinę gerai nuplauname, nupjauname nereikalingus riebalus ir plėveles.
-
2. Supjaustykite maždaug 3 cm storio porcijomis.
-
Reklama
-
3. Gabalai turi būti sausi. Todėl likusį vandenį pašaliname popieriniu rankšluosčiu. Gabaliukus įtrinkite druska ir pipirais.
-
4. Į storasienę keptuvę supilkite aliejų ir apkepkite joje kiaulienos gabalėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė. Tai užtruks maždaug 5 minutes.
-
Reklama
-
5. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme mėsą, dabar pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki pusiau permatomo.
-
6. Tada padidinkite ugnį iki maksimumo ir nuolat maišydami supilkite vyną.
-
Reklama
-
7. Virkite, kol vynas beveik visiškai išgaruos.
-
8. Tada mėsos gabalėlius sudėkite į keptuvę ir supilkite sultinį, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
-
Reklama
-
9. Mėsą ištroškinus išimame, dedame į lėkštę ir uždengiame folija. Dabar paruošime skanų garstyčių padažą. Paimame sausas garstyčias.
-
10. Į keptuvę įdėkite po arbatinį šaukštelį sausų garstyčių ir supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite. Virkite, kol sutirštės. Jei padažas yra skystas, patariu įdėti šaukštą miltų.
-
Reklama
-
11. Į lėkštę sudėkite bulvių košę, mėsos gabalėlį ir mūsų ką tik paruoštą padažą.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama