Mėsa garstyčių padaže

Mėsa garstyčių padaže

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Mėsa garstyčių padaže yra mano mėgstamiausias patiekalas. Rekomenduoju paruošti iš geros kiaulienos nugarinės – tuomet gausite tikrą, brangiausių svečių vertą skanėstą. Mėsa garstyčių padaže – labai skanus patiekalas. Jis yra labai sultingas, nepaisant to, kad jis paruoštas iš gana sausos nugarinės. Garstyčių padažas suteikia patiekalui reikiamo prieskonio ir padaro mėsą ypač įdomią – trumpai tariant, patiekalas kulinariniu požiūriu beveik tobulas. Mėsai iškepti prireiks apie 30-40 min. Beje, bulvių košė – geriausias garnyras. Tikiuosi, žinote, kaip ją gaminti. Taigi, mėsos receptas garstyčių padaže - skaitykite ir prisiminkite!

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos nugarinė
    900 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Sausas baltas vynas
    100 mililitrų
  • Vištienos sultinys
    200 mililitrų
  • Grietinėlė
    200 mililitrų
  • Sausos garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nugarinę gerai nuplauname, nupjauname nereikalingus riebalus ir plėveles.
    1. Nugarinę gerai nuplauname, nupjauname nereikalingus riebalus ir plėveles.
  • Supjaustykite maždaug 3 cm storio porcijomis.
    2. Supjaustykite maždaug 3 cm storio porcijomis.
  • Reklama
  • Gabalai turi būti sausi. Todėl likusį vandenį pašaliname popieriniu rankšluosčiu. Gabaliukus įtrinkite druska ir pipirais.
    3. Gabalai turi būti sausi. Todėl likusį vandenį pašaliname popieriniu rankšluosčiu. Gabaliukus įtrinkite druska ir pipirais.
  • Į storasienę keptuvę supilkite aliejų ir apkepkite joje kiaulienos gabalėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė. Tai užtruk...
    4. Į storasienę keptuvę supilkite aliejų ir apkepkite joje kiaulienos gabalėlius. Kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė. Tai užtruks maždaug 5 minutes.
  • Reklama
  • Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme mėsą, dabar pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki pusiau permatomo.
    5. Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėme mėsą, dabar pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki pusiau permatomo.
  • Tada padidinkite ugnį iki maksimumo ir nuolat maišydami supilkite vyną.
    6. Tada padidinkite ugnį iki maksimumo ir nuolat maišydami supilkite vyną.
  • Reklama
  • Virkite, kol vynas beveik visiškai išgaruos.
    7. Virkite, kol vynas beveik visiškai išgaruos.
  • Tada mėsos gabalėlius sudėkite į keptuvę ir supilkite sultinį, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
    8. Tada mėsos gabalėlius sudėkite į keptuvę ir supilkite sultinį, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių.
  • Reklama
  • Mėsą ištroškinus išimame, dedame į lėkštę ir uždengiame folija. Dabar paruošime skanų garstyčių padažą. Paimame sausas garstyčias.
    9. Mėsą ištroškinus išimame, dedame į lėkštę ir uždengiame folija. Dabar paruošime skanų garstyčių padažą. Paimame sausas garstyčias.
  • Į keptuvę įdėkite po arbatinį šaukštelį sausų garstyčių ir supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite. Virkite, kol sutirštės. Jei padažas y...
    10. Į keptuvę įdėkite po arbatinį šaukštelį sausų garstyčių ir supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite. Virkite, kol sutirštės. Jei padažas yra skystas, patariu įdėti šaukštą miltų.
  • Reklama
  • Į lėkštę sudėkite bulvių košę, mėsos gabalėlį ir mūsų ką tik paruoštą padažą.
    11. Į lėkštę sudėkite bulvių košę, mėsos gabalėlį ir mūsų ką tik paruoštą padažą.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai