Armėniška baklava

Armėniška baklava

3.5 (2 įvertinimai)

20 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Taip, neklydote, šiame recepte kalbėsime apie tą labai garsią ir mylimą armėnišką baklavą. Na, nesunkiai paruošiame namuose! Žinoma, mums nereikia vykti į Armėniją, kad išbandytume šį nuostabų saldumyną, nes armėnišką baklavą galime lengvai pasigaminti ir namuose. Na, o jei naudojate jau paruoštą sluoksniuotą tešlą, gaminimo procesas tampa gana paprastas ir lengvas. Taigi nebijokite, kad kažkas jums nepasiseks, nes net naujokė namų šeimininkė gali susidoroti su šiuo paprastu armėniškos baklavos receptu, svarbiausia yra noras. O jei kada nors bandėte šį saldumyną, tuomet žinote, kad jo skonis toks nuostabus, kad vargu ar kas gali jam atsispirti. Taigi, imkimės darbo!

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Paruošta sluoksniuota tešla
    1 vnt (1 pakuotė)
  • Susmulkinti graikiniai riešutai
    4 stiklinės
  • Sviestas
    200 gramų
  • Cinamonas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Medus
    2 stiklinės
  • Vanilės ekstraktas
    3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo
    0.5 stiklinės
  • Cukrus
    0.5 stiklinės
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia susmulkiname graikinius riešutus, sumaišome su cinamonu ir šiek tiek pakepiname nepridedant aliejaus, pažodžiui 3–5 minutes.
    1. Pirmiausia susmulkiname graikinius riešutus, sumaišome su cinamonu ir šiek tiek pakepiname nepridedant aliejaus, pažodžiui 3–5 minutes.
  • Dabar imame paruoštą sluoksniuotą tešlą, iškočiojame ir kepimo formą išklojame plonu tešlos sluoksniu. Prieš tai formą reikia patepti lyd...
    2. Dabar imame paruoštą sluoksniuotą tešlą, iškočiojame ir kepimo formą išklojame plonu tešlos sluoksniu. Prieš tai formą reikia patepti lydytu sviestu.
  • Reklama
  • Ant tešlos dedame sluoksnį cinamonu paskrudintų graikinių riešutų.
    3. Ant tešlos dedame sluoksnį cinamonu paskrudintų graikinių riešutų.
  • Ir vėl uždenkite riešutus tešlos sluoksniu.
    4. Ir vėl uždenkite riešutus tešlos sluoksniu.
  • Reklama
  • Taigi padengiame kiekvieną sluoksnį, tik 3 kartus. Tada baklavą supjaustome ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.
    5. Taigi padengiame kiekvieną sluoksnį, tik 3 kartus. Tada baklavą supjaustome ir dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.
  • Kol kepa baklava, gaminsime jai sirupą. Į puodą dedame sviestą ir supilame medų.
    6. Kol kepa baklava, gaminsime jai sirupą. Į puodą dedame sviestą ir supilame medų.
  • Reklama
  • Dabar pridėkite cukraus.
    7. Dabar pridėkite cukraus.
  • Supilkite vanilės ekstraktą, taip pat vandenį ir viską ištirpinkite vandens vonelėje iki vientisos masės. Kai baklava iškeps, ją išimame ...
    8. Supilkite vanilės ekstraktą, taip pat vandenį ir viską ištirpinkite vandens vonelėje iki vientisos masės. Kai baklava iškeps, ją išimame ir užpilame paruoštu mišiniu, paliekame kurį laiką pramirkti. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai