Pistacijų sūrio pyragas

Pistacijų sūrio pyragas

5 (2 įvertinimai)

12 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Pistacijų sūrio pyragas — tai dviguba palaima! Ir pats sūrio pyragas, ir švelnus pistacijų skonis. Desertą galima paruošti tiek su kepimu, tiek be kepimo. Šis receptas yra su kepimu ir yra nepaprastai skanus! Pasigaminti pistacijų sūrio pyragą visai nesunku — tereikia laikytis žingsnis po žingsnio nurodymų ir turėti kantrybės palaukti, kol jis bus paruoštas, nes jis tiesiog nuostabus. Toks sūrio pyragas puikiai papuoš bet kokį šventinį stalą!

Receptai pagal ingredientus: # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Sausainiai – 225 gramai (pagrindas)
  • Sviestas – 125 gramai (pagrindas)
  • Luptos pistacijos – 50 gramų (pagrindas)
  • Grietinėlė – 120 gramų (įdaras)
  • Kiaušiniai – 2 vnt (įdaras)
  • Pistacijų pasta – 60 gramų (įdaras)
  • Cukraus pudra – 100 gramų (įdaras)
  • Kreminis varškės sūris – 380 gramų (įdaras)
  • Pienas – 150 gramų (kremas)
  • Cukrus – 40 gramų (kremas)
  • Kukurūzų krakmolas – 17 gramų (kremas)
  • Grietinėlė – 75 gramų (kremas)
  • Kiaušinio trynys – 1 vnt (kremas)
  • Pistacijų pasta – 1 vnt (kremas)
  • Luptos pistacijos – pagal skonį (dekoras)
  • Liofilizuotos avietės – pagal skonį (dekoras)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Pirmiausia paruoškite trapios tešlos pagrindą.
    2. Pirmiausia paruoškite trapios tešlos pagrindą.
  • Reklama
  • Sutrinkite sausainius trintuvu (blenderiu).
    3. Sutrinkite sausainius trintuvu (blenderiu).
  • Smulkiai sukapokite pistacijas. Dalį jų naudokite pagrindui, o kitą dalį — dekorui.
    4. Smulkiai sukapokite pistacijas. Dalį jų naudokite pagrindui, o kitą dalį — dekorui.
  • Reklama
  • Į dubenį sudėkite sutrintus sausainius ir dalį pistacijų.
    5. Į dubenį sudėkite sutrintus sausainius ir dalį pistacijų.
  • Į sausainių trupinius įdėkite minkšto sviesto, sumaišykite rankomis — masė turi sudrėkti ir nekristi per pirštus.
    6. Į sausainių trupinius įdėkite minkšto sviesto, sumaišykite rankomis — masė turi sudrėkti ir nekristi per pirštus.
  • Reklama
  • Paruoškite kepimo formą. Jei naudojate kepimo žiedą, padėkite jį ant tvirto pagrindo, nustatykite 18 cm diametrą, dugną išklokite kepimo ...
    7. Paruoškite kepimo formą. Jei naudojate kepimo žiedą, padėkite jį ant tvirto pagrindo, nustatykite 18 cm diametrą, dugną išklokite kepimo popieriumi, iš išorės apvyniokite folija (geriau keliais sluoksniais).
  • Į formos dugną sudėkite 1/3 trupinių ir gerai suspauskite ranka ar stiklinės dugnu. Iš likusių trupinių suformuokite 5–6 cm aukščio krašt...
    8. Į formos dugną sudėkite 1/3 trupinių ir gerai suspauskite ranka ar stiklinės dugnu. Iš likusių trupinių suformuokite 5–6 cm aukščio kraštelius. Padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių.
  • Reklama
  • Kol pagrindas stingsta šaldytuve, paruoškite ingredientus sūrio masei.
    9. Kol pagrindas stingsta šaldytuve, paruoškite ingredientus sūrio masei.
  • Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, berkite cukraus pudrą ir išmaišykite iki vientisos masės.
    10. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį, berkite cukraus pudrą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Į sūrio masę po vieną įmaišykite 2 kiaušinius.
    11. Į sūrio masę po vieną įmaišykite 2 kiaušinius.
  • Supilkite 120 g grietinėlės ir išmaišykite silikonine mentele. Plakti nereikia. Galiausiai įmaišykite pistacijų pastą.
    12. Supilkite 120 g grietinėlės ir išmaišykite silikonine mentele. Plakti nereikia. Galiausiai įmaišykite pistacijų pastą.
  • Visi ingredientai turi būti gerai tarpusavyje susijungę.
    13. Visi ingredientai turi būti gerai tarpusavyje susijungę.
  • Reklama
  • Išimkite formą iš šaldytuvo, supilkite sūrio masę ir išlyginkite paviršių.
    14. Išimkite formą iš šaldytuvo, supilkite sūrio masę ir išlyginkite paviršių.
  • Kepkite sūrio pyragą 140 °C temperatūroje apie 90 minučių su garais. Tam į skardą įpilkite karšto vandens ir padėkite ją į apačią. Pyragą...
    15. Kepkite sūrio pyragą 140 °C temperatūroje apie 90 minučių su garais. Tam į skardą įpilkite karšto vandens ir padėkite ją į apačią. Pyragą dėkite į vidurinį lygį.
  • Kol pyragas kepa, paruoškite užplikomą pistacijų kremą.
    16. Kol pyragas kepa, paruoškite užplikomą pistacijų kremą.
  • Į puodą su storu dugnu supilkite 150 g pieno, sudėkite pusę cukraus (20 g). Užvirkite.
    17. Į puodą su storu dugnu supilkite 150 g pieno, sudėkite pusę cukraus (20 g). Užvirkite.
  • Atskiram inde ištrinkite 1 kiaušinio trynį, vanilinį cukrų, likusį cukrų (20 g) ir kukurūzų krakmolą.
    18. Atskiram inde ištrinkite 1 kiaušinio trynį, vanilinį cukrų, likusį cukrų (20 g) ir kukurūzų krakmolą.
  • Išmaišykite iki vientisos masės.
    19. Išmaišykite iki vientisos masės.
  • Į trynio masę supilkite pusę karšto pieno, gerai sumaišykite ir grąžinkite į puodą. Statykite ant silpnos ugnies.
    20. Į trynio masę supilkite pusę karšto pieno, gerai sumaišykite ir grąžinkite į puodą. Statykite ant silpnos ugnies.
  • Nuolat maišydami kaitinkite iki sutirštėjimo. Kai tik pradės tirštėti, nukelkite nuo ugnies, išmaišykite iki vientisumo. Vėl trumpam uždė...
    21. Nuolat maišydami kaitinkite iki sutirštėjimo. Kai tik pradės tirštėti, nukelkite nuo ugnies, išmaišykite iki vientisumo. Vėl trumpam uždėkite ant silpnos ugnies ir pavirkite apie 30 sekundžių, maišydami.
  • Kai kremas šiek tiek atvės, įmaišykite pistacijų pastą.
    22. Kai kremas šiek tiek atvės, įmaišykite pistacijų pastą.
  • Perkelkite kremą į indą, uždenkite maistine plėvele „su kontaktu“ ir padėkite į šaldytuvą iki naudojimo.
    23. Perkelkite kremą į indą, uždenkite maistine plėvele „su kontaktu“ ir padėkite į šaldytuvą iki naudojimo.
  • Iškepusio sūrio pyrago neišimkite iš orkaitės iškart. Išjunkite ją ir pravirkite dureles — taip išvengsite įtrūkimų vėstant.
    24. Iškepusio sūrio pyrago neišimkite iš orkaitės iškart. Išjunkite ją ir pravirkite dureles — taip išvengsite įtrūkimų vėstant.
  • Labai atsargiai nuimkite kepimo žiedą. Pyragą dėkite į šaldytuvą 6–8 valandoms (galite ir nakčiai), kad visiškai sustingtų.
    25. Labai atsargiai nuimkite kepimo žiedą. Pyragą dėkite į šaldytuvą 6–8 valandoms (galite ir nakčiai), kad visiškai sustingtų.
  • Galutiniam dekoravimui išplakite užplikytą kremą.
    26. Galutiniam dekoravimui išplakite užplikytą kremą.
  • Užtepkite pistacijų kremą ant pyrago paviršiaus, suformuokite gražias bangeles, apibarstykite smulkintomis pistacijomis ir liofilizuotomi...
    27. Užtepkite pistacijų kremą ant pyrago paviršiaus, suformuokite gražias bangeles, apibarstykite smulkintomis pistacijomis ir liofilizuotomis avietėmis.
  • Atėjo metas mėgautis labai švelniu ir aromatingu pistacijų sūrio pyragu. Jis nuostabus!
    28. Atėjo metas mėgautis labai švelniu ir aromatingu pistacijų sūrio pyragu. Jis nuostabus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai