Meksikietiška aštri pica
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Pica yra gana aštri ir pikantiško skonio – kulinarinių eksperimentų mėgėjams ji tikrai patiks. Pagrindą ruošiame iš mielinės tešlos. Paruoštos picos skersmuo yra 34 cm. Jei pageidaujate, alyvuoges galima pakeisti saldžiais kukurūzais, o baziliką - bet kokiomis šviežiomis žolelėmis. Būtinai pabandykite pasigaminti picą pagal šį receptą ir pradžiuginkite savo šeimą gardžiais kepiniais!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Mėsa /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Čili padažas2 arbatiniai šaukšteliai
-
Vanduo100 mililitrų (šiltas)
-
Salami120 gramų
-
Vyšniniai pomidorai150 gramų
-
Šviežiai presuotos mielės10 gramų
-
Druska1/2 arbatinio šaukštelio
-
Cukrus1/2 arbatinio šaukštelio
-
Čili pipirai1/3 vnt
-
Bazilikaspagal skonį
-
Alyvuogės80 gramų (be kauliukų)
-
Miltai200 gramų
-
Sūris150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus.
-
2. Dideliame dubenyje ištirpinkite mieles šiltame vandenyje, suberkite cukrų ir išmaišykite šluotele.
-
Reklama
-
3. Suberkite persijotus miltus ir druską.
-
4. Minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Uždenkite dubenį su tešla virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Per tą laiką supjaustykite salami plonais griežinėliais, o visus vyšninius pomidorus perpjaukite į dvi dalis.
-
6. Kiekvieną alyvuogę be kauliukų taip pat perpjaukite į dvi dalis, o čili pipirą supjaustykite plonais žiedais, pašalindami sėklas.
-
Reklama
-
7. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir rankomis ištempkite tešlą, suteikdami jai apskritimo formą – tai bus būsimos picos pagrindas. Pagrindo paviršių patepkite plonu čili padažo sluoksniu.
-
8. Ant viršaus sudėkite saliamio griežinėlius, alyvuogių puseles ir čili pipirų žiedus.
-
Reklama
-
9. Tada ant viršaus sudėkite vyšninių pomidorų puseles ir viską pabarstykite tarkuoto sūrio sluoksniu. Picą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 15–20 minučių.
-
10. Karštą picą pabarstykite šviežiais baziliko lapeliais, supjaustykite gabalėliais ir nedelsdami patiekite. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama