Kalakutiena su kefyru

Kalakutiena su kefyru

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Originalus kalakutienos su kefyru receptas dar kartą įrodys, kad kalakutiena yra gera bet kokia forma, o su kefyru ir kariu ji pasirodo ypač pikantiška! Kad patiekalas būtų aštrus ir ne per švelnus, dėkite kuo daugiau prieskonių! Taigi, norint paruošti kalakutieną su kefyru, mums reikia kario (aš imu aštresnį mišinį), laimo lapelių (džiovintų ar šviežių - nesvarbu, galite pakeisti net mėtas), kalendros, česnako-imbiero pastos (parduotuvėje patraukė akį – rekomenduoju visiems), taip pat druska ir pipirai. Beje, be pasukų galite apsieiti įpylę šiek tiek daugiau kefyro.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Daržovės
Reklama
Desrainis24.lt
Desrainis24.lt
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kalakutiena
    1 kilogramas
  • Pasukos
    4 šaukštai
  • Karis
    3.5 arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Česnakai
    4 skiltelės
  • Druska
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Česnako ir imbiero pasta
    0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kalendra
    1 šaukštas
  • Liepų lapai
    pagal skonį
  • Bulvės
    4 vnt
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Kokoso pienas
    100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Pirmiausia marinuokite kalakutieną. Paruoškite marinatą: sumaišykite kefyrą, pasukas ir šaukštelį kario (galima ir mažiau). Gerai išmaišyti.
    1. Pirmiausia marinuokite kalakutieną. Paruoškite marinatą: sumaišykite kefyrą, pasukas ir šaukštelį kario (galima ir mažiau). Gerai išmaišyti.
  • Kalakutieną nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Supilkite kefyro mišinį ir palikite marinuotis pusvalandžiui kambario temperatū...
    2. Kalakutieną nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Supilkite kefyro mišinį ir palikite marinuotis pusvalandžiui kambario temperatūroje.
  • Reklama
  • Paruoškite karį: supjaustykite svogūną ir česnaką (jų nesmulkinkite). Paruoškite prieskonius. Nuplaukite laimo lapus ir kalendrą. Puode į...
    3. Paruoškite karį: supjaustykite svogūną ir česnaką (jų nesmulkinkite). Paruoškite prieskonius. Nuplaukite laimo lapus ir kalendrą. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite likusį karį. Maišydami pakepinti. Išvaizda ir tirštumas turėtų priminti pomidorų pastą.
  • Tada sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, jei reikia, įpilkite alyvuogių aliejaus, kad nesudegtų. Bulves ir pomidorus supjaustykite kube...
    4. Tada sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, jei reikia, įpilkite alyvuogių aliejaus, kad nesudegtų. Bulves ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
  • Reklama
  • Marinatą nukošiame, jo mums nebereikės. Į keptuvę sudėkite kalakutieną, pakepinkite su daržovėmis apie 10 min. Tada supilkite kokosų pien...
    5. Marinatą nukošiame, jo mums nebereikės. Į keptuvę sudėkite kalakutieną, pakepinkite su daržovėmis apie 10 min. Tada supilkite kokosų pieną, sultinį, bulves, pomidorus, imbiero-česnako pastą, žoleles ir visus prieskonius. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 35-40 minučių.
  • Patiekalas paruoštas, kai bulvės ir kalakutiena visiškai iškeps. Prieskonių mėgėjai pabaigoje gali įdėti čili pipirų.
    6. Patiekalas paruoštas, kai bulvės ir kalakutiena visiškai iškeps. Prieskonių mėgėjai pabaigoje gali įdėti čili pipirų.
  • Reklama
  • Paruoštą kalakutieną rekomenduoju patiekti su kefyru su kukurūzų tortilijomis ir ryžiais. Gero apetito!
    7. Paruoštą kalakutieną rekomenduoju patiekti su kefyru su kukurūzų tortilijomis ir ryžiais. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai