Kalakutiena su kefyru
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Originalus kalakutienos su kefyru receptas dar kartą įrodys, kad kalakutiena yra gera bet kokia forma, o su kefyru ir kariu ji pasirodo ypač pikantiška! Kad patiekalas būtų aštrus ir ne per švelnus, dėkite kuo daugiau prieskonių! Taigi, norint paruošti kalakutieną su kefyru, mums reikia kario (aš imu aštresnį mišinį), laimo lapelių (džiovintų ar šviežių - nesvarbu, galite pakeisti net mėtas), kalendros, česnako-imbiero pastos (parduotuvėje patraukė akį – rekomenduoju visiems), taip pat druska ir pipirai. Beje, be pasukų galite apsieiti įpylę šiek tiek daugiau kefyro.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kalakutiena1 kilogramas
-
Pasukos4 šaukštai
-
Karis3.5 arbatinio šaukštelio
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai4 skiltelės
-
Druska0.5 arbatinio šaukštelio
-
Juodieji pipirai0.5 arbatinio šaukštelio
-
Česnako ir imbiero pasta0.5 arbatinio šaukštelio
-
Kalendra1 šaukštas
-
Liepų lapaipagal skonį
-
Bulvės4 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Kokoso pienas100 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia marinuokite kalakutieną. Paruoškite marinatą: sumaišykite kefyrą, pasukas ir šaukštelį kario (galima ir mažiau). Gerai išmaišyti.
-
2. Kalakutieną nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais. Supilkite kefyro mišinį ir palikite marinuotis pusvalandžiui kambario temperatūroje.
-
Reklama
-
3. Paruoškite karį: supjaustykite svogūną ir česnaką (jų nesmulkinkite). Paruoškite prieskonius. Nuplaukite laimo lapus ir kalendrą. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite likusį karį. Maišydami pakepinti. Išvaizda ir tirštumas turėtų priminti pomidorų pastą.
-
4. Tada sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite, jei reikia, įpilkite alyvuogių aliejaus, kad nesudegtų. Bulves ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
-
Reklama
-
5. Marinatą nukošiame, jo mums nebereikės. Į keptuvę sudėkite kalakutieną, pakepinkite su daržovėmis apie 10 min. Tada supilkite kokosų pieną, sultinį, bulves, pomidorus, imbiero-česnako pastą, žoleles ir visus prieskonius. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 35-40 minučių.
-
6. Patiekalas paruoštas, kai bulvės ir kalakutiena visiškai iškeps. Prieskonių mėgėjai pabaigoje gali įdėti čili pipirų.
-
Reklama
-
7. Paruoštą kalakutieną rekomenduoju patiekti su kefyru su kukurūzų tortilijomis ir ryžiais. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama