Marinuotos vynuogės su garstyčiomis
5 (1 įvertinimai)
1 Porcija
2 val.
Apie receptą
Nuostabus užkandis alsuojantis vasaros aromatu ir prieskoniais. Skonis pikantiškas, šiek tiek aštrokas, bet malonus. Šios vynuogės gali būti patiekiamos kaip priedas prie pagrindinio patiekalo arba kaip užkandis. Renkamės vynuoges, kurių odelės nepažeistos, tai yra, uogos turi būti sveikos. Patartina marinuoti besėklines vynuoges, bet kadangi turiu kaimiškų vynuogių, kurių šiemet daug, tai marinuoju jas. Vynuogės yra paruoštos per 2-3 dienas. Po savaitės jo skonis bus dar ryškesnis. Marinuotas vynuoges būtinai laikykite šaltai.
Paskirtis: Marinavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vynuogės500 gramų
-
Garstyčios1 arbatinis šaukštelis
-
Aitriosios paprikos1 vnt
-
Česnakai3~5 skiltelės
-
Cukrus2 šaukštai
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Balzamiko actas1 arbatinis šaukštelis
-
Lauro lapas2 vnt
-
Kardamonas2 vnt
-
Kvapieji pipirai5~6 vnt
-
Saulėgrąžų aliejuspagal skonį
-
Vanduo200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškime vynuoges ir prieskonius.
-
2. Į puodą supilkite druską, cukrų ir žolelių mišinį. Gali būti Viduržemio jūros arba Provanso.
-
Reklama
-
3. Tada pridėkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus ir kardamoną.
-
4. Sudėkite garstyčias ir česnaką.
-
Reklama
-
5. Tada supilkite balzamiko actą ir šiek tiek aitriųjų pipirų.
-
6. Belieka įpilti vandens ir užvirti marinatą. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus savo nuožiūra. Galite marinuoti su juo arba be jo.
-
Reklama
-
7. Vynuoges supilkite į karštą marinatą. Palikite puodą, kol visiškai atvės. Tada vynuoges su marinatu supilkite į stiklinį indelį ir palikite 2-3 dienas. Marinatas turi visiškai padengti vynuoges. Laikyti šaldytuve.
-
8. Kuo ilgiau vynuogės marinuojamos, tuo stipresnis ir sodresnis tampa jų skonis ir aromatas. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama