Marinuotos vynuogės su garstyčiomis

Marinuotos vynuogės su garstyčiomis

5 (1 įvertinimai)

1 Porcija
2 val.

Apie receptą

Nuostabus užkandis alsuojantis vasaros aromatu ir prieskoniais. Skonis pikantiškas, šiek tiek aštrokas, bet malonus. Šios vynuogės gali būti patiekiamos kaip priedas prie pagrindinio patiekalo arba kaip užkandis. Renkamės vynuoges, kurių odelės nepažeistos, tai yra, uogos turi būti sveikos. Patartina marinuoti besėklines vynuoges, bet kadangi turiu kaimiškų vynuogių, kurių šiemet daug, tai marinuoju jas. Vynuogės yra paruoštos per 2-3 dienas. Po savaitės jo skonis bus dar ryškesnis. Marinuotas vynuoges būtinai laikykite šaltai.

Receptai pagal ingredientus: # Uogos
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Vynuogės
    500 gramų
  • Garstyčios
    1 arbatinis šaukštelis
  • Aitriosios paprikos
    1 vnt
  • Česnakai
    3~5 skiltelės
  • Cukrus
    2 šaukštai
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Balzamiko actas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Lauro lapas
    2 vnt
  • Kardamonas
    2 vnt
  • Kvapieji pipirai
    5~6 vnt
  • Saulėgrąžų aliejus
    pagal skonį
  • Vanduo
    200 mililitrų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime vynuoges ir prieskonius.
    1. Paruoškime vynuoges ir prieskonius.
  • Į puodą supilkite druską, cukrų ir žolelių mišinį. Gali būti Viduržemio jūros arba Provanso.
    2. Į puodą supilkite druską, cukrų ir žolelių mišinį. Gali būti Viduržemio jūros arba Provanso.
  • Reklama
  • Tada pridėkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus ir kardamoną.
    3. Tada pridėkite lauro lapą, kvapiuosius pipirus ir kardamoną.
  • Sudėkite garstyčias ir česnaką.
    4. Sudėkite garstyčias ir česnaką.
  • Reklama
  • Tada supilkite balzamiko actą ir šiek tiek aitriųjų pipirų.
    5. Tada supilkite balzamiko actą ir šiek tiek aitriųjų pipirų.
  • Belieka įpilti vandens ir užvirti marinatą. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus savo nuožiūra. Galite marinuoti su juo arba be jo.
    6. Belieka įpilti vandens ir užvirti marinatą. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus savo nuožiūra. Galite marinuoti su juo arba be jo.
  • Reklama
  • Vynuoges supilkite į karštą marinatą. Palikite puodą, kol visiškai atvės. Tada vynuoges su marinatu supilkite į stiklinį indelį ir paliki...
    7. Vynuoges supilkite į karštą marinatą. Palikite puodą, kol visiškai atvės. Tada vynuoges su marinatu supilkite į stiklinį indelį ir palikite 2-3 dienas. Marinatas turi visiškai padengti vynuoges. Laikyti šaldytuve.
  • Kuo ilgiau vynuogės marinuojamos, tuo stipresnis ir sodresnis tampa jų skonis ir aromatas. Gero apetito!
    8. Kuo ilgiau vynuogės marinuojamos, tuo stipresnis ir sodresnis tampa jų skonis ir aromatas. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai