Šarlotė su varške
5 (1 įvertinimai)
6
Porcijos
1 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Norėdami paįvairinti saldžius kepinius prie arbatos, noriu jums pasiūlyti labai šaunų pyragą. Tai švelni, puri šarlotė, pridedant varškės ir džiovintų vaisių. Sveikas ir skanus desertas visai šeimai! Prieš jus ne visai klasikinis variantas, kaip kepti šarlotę su varške, nes be pagrindinių ingredientų, pagal skonį siūlau dėti ir razinų ar uogų. Puikiai tinka, pavyzdžiui, bruknės ar avietės. Toks pyragas tikrai patiks kiekvienam, be jokio vargo mėgstančiam naminius pyragus. Rekomenduoju peržiūrėti receptą!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Miltai /
# Pieno produktai /
# Vaisiai-
Reikalingi ingredientai:
-
Varškė600 gramų
-
Cukrus100~120 gramų
-
Kiaušinis2 vnt
-
Miltai3/4 stiklinės (maždaug)
-
Obuolys1 vnt
-
Cinamonas1 žiupsnelis
-
Druska1 žiupsnelis
Kaip pagaminti
-
1. Prieš pradėdami dirbti su tešla, įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių. Atsargiai atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius įtrinkite su varške ir puse cukraus iki vientisos masės.
-
2. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos ir likusiu cukrumi iki standžių putų.
-
3. Obuolius nulupkite, išimkite šerdį. Vaisius supjaustykite plonais ir mažais griežinėliais.
-
4. Į varškę suberkite miltus, cinamoną (dėl skonio) ir obuolius. Taip pat, jei norite, pagal skonį įberkite saują razinų ar uogų. Viską kruopščiai išmaišykite. Sudėkite baltymus ir švelniai išmaišykite.