Kotletai Paparčio gėlė

Kotletai Paparčio gėlė

5 (1 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Kotletai yra sultingi, su kreminiu sūrio įdaru ir traškia plutele. Stebuklingi kaip ir pats pavadinimas! Šie kotletai priklauso baltarusių virtuvei ir originaliai vadinami „paparats kvetka“, o verčiama kaip paparčio žiedas. Jiems skirtą sviestą geriau pirmiausia užšaldyti, kad būtų lengviau sutarkuoti. Formuodami kotletus suvilgykite rankas vandeniu, tai palengvins darbą. Aliejus keptuvėje juos kepant turi būti 2-3 cm, idealiu atveju jie turi būti gruzdinami. Gero apetito!

Receptai pagal ingredientus: # Paukštiena / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Malta vištiena
    700 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Kietasis sūris
    120 gramų
  • Sviestas
    60 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Kiaušiniai
    2 vnt (1 vnt – maltoje mėsoje, 1 vnt – apvoliojimui)
  • Džiūvėsėliai
    100 gramų
  • Vanduo
    2 šaukštai
  • Aliejus
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Į vištienos faršą įmuškite kiaušinį, druską ir tarkuotą svogūną. Išmaišykite.
    2. Į vištienos faršą įmuškite kiaušinį, druską ir tarkuotą svogūną. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Sūrį smulkiai sutarkuokite, o sviestą sutarkuokite stambiai.
    3. Sūrį smulkiai sutarkuokite, o sviestą sutarkuokite stambiai.
  • Iš sūrio masės suformuokite trumpas dešreles. Įdėkite į šaldiklį dešimčiai minučių.
    4. Iš sūrio masės suformuokite trumpas dešreles. Įdėkite į šaldiklį dešimčiai minučių.
  • Reklama
  • Maltą mėsą padalinkite į lygias dalis.
    5. Maltą mėsą padalinkite į lygias dalis.
  • Suformuokite kotletus.
    6. Suformuokite kotletus.
  • Reklama
  • Sumaišykite kiaušinį su vandeniu. Kiekvieną kotletą pamerkite į kiaušinių - vandens plakinį.
    7. Sumaišykite kiaušinį su vandeniu. Kiekvieną kotletą pamerkite į kiaušinių - vandens plakinį.
  • Apvoliokite džiūvėsėliuose.
    8. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Įkaitinkite aliejų ir apkepkite kotletus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
    9. Įkaitinkite aliejų ir apkepkite kotletus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
  • Pašaukite į karštą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
    10. Pašaukite į karštą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
  • Reklama
  • Patiekite iš karto.
    11. Patiekite iš karto.
  • Gero apetito!
    12. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai