Kotletai Paparčio gėlė
5 (1 įvertinimai)
5 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Kotletai yra sultingi, su kreminiu sūrio įdaru ir traškia plutele. Stebuklingi kaip ir pats pavadinimas! Šie kotletai priklauso baltarusių virtuvei ir originaliai vadinami „paparats kvetka“, o verčiama kaip paparčio žiedas. Jiems skirtą sviestą geriau pirmiausia užšaldyti, kad būtų lengviau sutarkuoti. Formuodami kotletus suvilgykite rankas vandeniu, tai palengvins darbą. Aliejus keptuvėje juos kepant turi būti 2-3 cm, idealiu atveju jie turi būti gruzdinami. Gero apetito!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Paukštiena /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta vištiena700 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kietasis sūris120 gramų
-
Sviestas60 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Kiaušiniai2 vnt (1 vnt – maltoje mėsoje, 1 vnt – apvoliojimui)
-
Džiūvėsėliai100 gramų
-
Vanduo2 šaukštai
-
Aliejuspagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į vištienos faršą įmuškite kiaušinį, druską ir tarkuotą svogūną. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Sūrį smulkiai sutarkuokite, o sviestą sutarkuokite stambiai.
-
4. Iš sūrio masės suformuokite trumpas dešreles. Įdėkite į šaldiklį dešimčiai minučių.
-
Reklama
-
5. Maltą mėsą padalinkite į lygias dalis.
-
6. Suformuokite kotletus.
-
Reklama
-
7. Sumaišykite kiaušinį su vandeniu. Kiekvieną kotletą pamerkite į kiaušinių - vandens plakinį.
-
8. Apvoliokite džiūvėsėliuose.
-
Reklama
-
9. Įkaitinkite aliejų ir apkepkite kotletus iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
-
10. Pašaukite į karštą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
-
Reklama
-
11. Patiekite iš karto.
-
12. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama