Moliūgų kavos pyragas
5 (1 įvertinimai)
18 Porcijos
55 min.
Apie receptą
Pyrago su moliūgų tyre, vanile, prieskoniais, graikiniais riešutais ir cukraus glajumi gaminimo receptas. Karštas kavos aromato ir saldaus moliūgo skonio derinys yra puikus šaltuoju sezonu.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vanduo1/3 stiklinės
-
Moliūgų tyrė450 gramų
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Vanilės ekstraktas1 šaukštas
-
Moliūgų pyrago prieskoniai2 arbatiniai šaukšteliai
-
Pyrago miltai540 gramų
-
Soda1 šaukštelis
-
Kvietiniai miltai1/2 stiklinės
-
Lydytas sviestas4 šaukštai
-
Vanilės ekstraktas1 šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Dideliame dubenyje suplakite vandenį, moliūgų tyrę, kiaušinius, 1 šaukštą vanilės ekstrakto ir moliūgų pyrago prieskonius.
-
2. Suberkite miltus iš dėžutės ir maišykite iki vientisos masės. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir supilkite į ją paruoštą tešlą.
-
Reklama
-
3. Nedideliame dubenyje išplakite 1/2 stiklinės rudojo cukraus, 1/2 stiklinės kvietinių miltų, smulkintus riešutus ir lydytą sviestą.
-
4. Mišiniu apšlakstykite pyrago viršų. Kepkite pyragą 25-30 minučių, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
-
Reklama
-
5. Norėdami paruošti glazūrą, puode sumaišykite likusį 1/2 puodelio rudojo cukraus, granuliuoto cukraus, 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto ir riebią grietinėlę ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir maišykite, kol visas cukrus ištirps.
-
6. Kai pyragas bus paruoštas, subadykite jį dantų krapštuku. Pyragą užpilkite glazūra, kad padengtų visą paviršių. Patiekite pyragą šiltą arba kambario temperatūros.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama