Skanus pyragas su svogūnų laiškais ir kiaušiniais
5 (3 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Siūlau iškepti skanų pyragą su svogūnų laiškais ir kiaušiniais. Galite valgyti kaip atskirą patiekalą arba, pavyzdžiui, su sultiniu. Pūrus ir burnoje tirpstantis pyragaitis jus tikrai pradžiugins. Kiaušinių ir svogūnų laiškų įdarą mėgsta daugelis, jis paruošiamas labai greitai ir išsaugo daug naudingų medžiagų. Tešla yra minkšta, šiek tiek trupanti, nereikalaujanti jokių ypatingų įgūdžių ar daug laiko. Receptas iš kategorijos – paprastas, greitas ir skanus!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Miltai400 gramų
-
Grietinė200 gramų
-
Margarinas100 gramų
-
Kepimo milteliai1/2 šaukštelio
-
Kiaušinis5 vnt
-
Sviestas100 gramų
-
Trynys1 vnt
-
Svogūnų laiškaipagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Išvirkite kiaušinius iš anksto.
-
2. Paruoškite tešlą. Norėdami tai padaryti, giliame dubenyje sumaišykite miltus, žiupsnelį druskos, kepimo miltelius, grietinę ir kubeliais pjaustytą margariną.
-
Reklama
-
3. Minkykite rankomis iki minkštos, nelipnios tešlos. Padarykite iš tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 20-30 minučių padėkite į šaldytuvą.
-
4. Ištirpinti 50 gramų sviesto ir dėti smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų.
-
Reklama
-
5. Kepkite maišydami ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Sudėkite kubeliais pjaustytus virtus kiaušinius.
-
6. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
7. Padalinkite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį iškočiokite ant stalo ir atsargiai perkelkite į riebalais išteptą kepimo formą. Rankomis suformuokite aukštesnius kraštus.
-
8. Ant tešlos dėkite įdarą.
-
Reklama
-
9. Ant viršaus tolygiai išdėliokite likusį plonais griežinėliais supjaustytą sviestą.
-
10. Iškočiokite antrąją tešlos dalį ir uždenkite su ja įdarą. Suspauskite kraštus ir šakute subadykite viršų, kad išeitų garai. Į trynį įpilkite arbatinį šaukštelį vandens arba pieno ir šepetėliu aptepkite pyragą.
-
Reklama
-
11. Pyragą kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Skanus pyragas paruoštas. Galima patiekti iš karto arba atvėsintą.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama