Morengo vyniotinis su mandarinais
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
2 val. 10 min.
Apie receptą
Skanus, purus morengo vyniotinis bus džiaugsmas ant bet kurio šventinio stalo. O šviežio mandarino gabaliukai suteiks sultingumo ir lengvo rūgštumo. Mandarinus rinkitės ryškius, geriausia didelius, tada juos bus lengviau išvalyti. Jei pageidaujama, į morengų tešlą ar grietinėlę galima įberti maltų riešutų.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žali kiaušinių baltymai200 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Kukurūzų krakmolas30 gramų
-
Citrinos sultys1 šaukštas
-
Vanilinis cukruspagal skonį (arba vanilinas)
-
Mandarinų400 gramų
-
Grietinėlė 33%200 mililitrų
-
Cukraus pudra250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Kiaušinių baltymus supilkite į maišytuvo dubenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol susidarys minkštos smailės.
-
Reklama
-
3. Į dubenį supilkite citrinos sultis, padidinkite greitį ir suberkite cukraus pudrą, viską išplakite iki purios, tankios masės, apie 10 min.
-
4. Į morengą įpilkite krakmolo ir švelniai išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išklokite baltymų masę, išlyginkite į stačiakampį 40 x 35 centimetrų.
-
6. Meringą kepkite 20-25 minutes. Viršus turi būti auksinis ir traškus. Po kurio laiko išimkite pyragą iš orkaitės ir apverskite ant švaraus kepimo popieriaus, nuimkite popierių, ant kurio jis buvo kepamas. Meringo pyragą visiškai atvėsinkite.
-
Reklama
-
7. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purios masės ir paskleisti ant meringo plutos.
-
8. Mandarinus nulupkite, padalykite griežinėliais, nuimkite visas pertvaras ir plėveles. Supjaustykite juos gabalėliais ir išdėliokite ant kremo.
-
Reklama
-
9. Meringo pyragą švelniai susukite į vyniotinį, papuoškite ir šaldykite 1-2 valandas.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama