Morengo vyniotinis su mandarinais

Morengo vyniotinis su mandarinais

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val. 10 min.

Apie receptą

Skanus, purus morengo vyniotinis bus džiaugsmas ant bet kurio šventinio stalo. O šviežio mandarino gabaliukai suteiks sultingumo ir lengvo rūgštumo. Mandarinus rinkitės ryškius, geriausia didelius, tada juos bus lengviau išvalyti. Jei pageidaujama, į morengų tešlą ar grietinėlę galima įberti maltų riešutų.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žali kiaušinių baltymai
    200 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Kukurūzų krakmolas
    30 gramų
  • Citrinos sultys
    1 šaukštas
  • Vanilinis cukrus
    pagal skonį (arba vanilinas)
  • Mandarinų
    400 gramų
  • Grietinėlė 33%
    200 mililitrų
  • Cukraus pudra
    250 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Kiaušinių baltymus supilkite į maišytuvo dubenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol susidarys minkštos smailės.
    2. Kiaušinių baltymus supilkite į maišytuvo dubenį, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite, kol susidarys minkštos smailės.
  • Reklama
  • Į dubenį supilkite citrinos sultis, padidinkite greitį ir suberkite cukraus pudrą, viską išplakite iki purios, tankios masės, apie 10 min.
    3. Į dubenį supilkite citrinos sultis, padidinkite greitį ir suberkite cukraus pudrą, viską išplakite iki purios, tankios masės, apie 10 min.
  • Į morengą įpilkite krakmolo ir švelniai išmaišykite.
    4. Į morengą įpilkite krakmolo ir švelniai išmaišykite.
  • Reklama
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išklokite baltymų masę, išlyginkite į stačiakampį 40 x 35 centimetrų.
    5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir išklokite baltymų masę, išlyginkite į stačiakampį 40 x 35 centimetrų.
  • Meringą kepkite 20-25 minutes. Viršus turi būti auksinis ir traškus. Po kurio laiko išimkite pyragą iš orkaitės ir apverskite ant švaraus...
    6. Meringą kepkite 20-25 minutes. Viršus turi būti auksinis ir traškus. Po kurio laiko išimkite pyragą iš orkaitės ir apverskite ant švaraus kepimo popieriaus, nuimkite popierių, ant kurio jis buvo kepamas. Meringo pyragą visiškai atvėsinkite.
  • Reklama
  • Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purios masės ir paskleisti ant meringo plutos.
    7. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki purios masės ir paskleisti ant meringo plutos.
  • Mandarinus nulupkite, padalykite griežinėliais, nuimkite visas pertvaras ir plėveles. Supjaustykite juos gabalėliais ir išdėliokite ant k...
    8. Mandarinus nulupkite, padalykite griežinėliais, nuimkite visas pertvaras ir plėveles. Supjaustykite juos gabalėliais ir išdėliokite ant kremo.
  • Reklama
  • Meringo pyragą švelniai susukite į vyniotinį, papuoškite ir šaldykite 1-2 valandas.
    9. Meringo pyragą švelniai susukite į vyniotinį, papuoškite ir šaldykite 1-2 valandas.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai