Kepta žuvis su traškia plutele

Kepta žuvis su traškia plutele

5 (1 įvertinimai)

3

Porcijos

25 min.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Mano šeima labai mėgsta keptą žuvį. Ir taip, kad ji būtinai būtų rožinė, su traškia plutele. Traškiai keptai žuviai tiks beveik bet kokia žuvies filė. Svarbiausia, kad ji būtų tanki ir ne vandeninga. Naudokite rafinuotą augalinį aliejų, kad neužgožtumėte keptos žuvies skonio ir aromato.

Receptai pagal ingridientus: # Žuvis
  • Reikalingi ingridientai:

  • Žuvis
    700 gramų (filė)
  • Manų kruopos
    70 gramų
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Augalinis aliejus
    2 šaukštai
  • Kaip pagaminti

  • Kepta žuvis su traškia plutele
    1. Paruoškite visus ingredientus, kurių reikia traškios keptos žuvies gamybai. Nuplaukite filė ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ar servetėlėmis.
  • Kepta žuvis su traškia plutele
    2. Į indą įmuškite kiaušinį, pasūdykite ir išmaišykite šakute, įdėkite pipirų ir vėl išmaišykite.
  • Kepta žuvis su traškia plutele
    3. Įmerkite žuvies filė į kiaušinį. Ją iš visų pusių pamirkykite kiaušinyje.
  • Kepta žuvis su traškia plutele
    4. Į indą supilkite manų kruopas ir išvoliokite žuvį manuose.
  • Kepta žuvis su traškia plutele
    5. Leiskite filė keletą minučių pabūti, kol keptuvėje sušils aliejus.
  • Kepta žuvis su traškia plutele
    6. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pašildykite. Išdėstykite žuvį į vieną eilę paliekant tarpelius.
  • Kepta žuvis su traškia plutele
    7. Kepkite žuvies filė ant vidutinės ugnies 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol suminkštės. Laikas priklauso nuo filė storio. Išimkite iš keptuvės ir nedelsdami patiekite.
  • Kepta žuvis su traškia plutele
    8. Skanaus.
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai