Žuvies kotletai su ryžiais

Žuvies kotletai su ryžiais

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Žuvies kotletai su ryžiais – paprastas kasdienis patiekalas, puikiai tinkantis paprastiems, bet skaniems šeimos pietums ar vakarienei. Galite kepti iš bet kokios žuvies, bet geriausia yra tilapija. Sušaldyta žuvies filė yra pigus ir lengvai prieinamas daugelio maistinių medžiagų šaltinis. Mano nuomone, geriausias būdas iš šios žuvies kepti kotletus su ryžiais. Patiekalas paprastas, jo paruošimas užtrunka pusvalandį, bet yra labai skanus, ir visi šeimos nariai jį visada valgo su malonumu. Patiekalas kiekvienai dienai.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Žuvies filė
    700 gramų
  • Balta duona
    2 griežinėliai
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Vanduo
    1 puodelis
  • Svogūnų laiškai
    pagal skonį
  • Krapai
    pagal skonį
  • Miltai
    3~4 šaukštai
  • Druska ir pipirai
    pagal skonį
  • Aliejus
    pagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškime visus ingredientus. Aš naudojau tilapijos filė, bet galite naudoti ir kitą žuvį.
    1. Paruoškime visus ingredientus. Aš naudojau tilapijos filė, bet galite naudoti ir kitą žuvį.
  • Ryžius išvirkite, ir atvėsinkite.
    2. Ryžius išvirkite, ir atvėsinkite.
  • Reklama
  • Naudodami mėsmalę arba virtuvinį kombainą, žuvies filė sumalkite.
    3. Naudodami mėsmalę arba virtuvinį kombainą, žuvies filė sumalkite.
  • Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį.
    4. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį.
  • Reklama
  • Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
    5. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Duoną pamirkykite vandenyje, tada išspauskite vandenį ir sudėkite minkštimą į faršą.
    6. Duoną pamirkykite vandenyje, tada išspauskite vandenį ir sudėkite minkštimą į faršą.
  • Reklama
  • Suberkite smulkintus krapus.
    7. Suberkite smulkintus krapus.
  • Ten sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus.
    8. Ten sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus.
  • Reklama
  • Galiausiai į faršą sudėkite išvirusius ir atvėsintus ryžius.
    9. Galiausiai į faršą sudėkite išvirusius ir atvėsintus ryžius.
  • Kruopščiai išmaišykite.
    10. Kruopščiai išmaišykite.
  • Reklama
  • Iš gauto faršo formuojame nedidelius kotletukus.
    11. Iš gauto faršo formuojame nedidelius kotletukus.
  • Kotletus apvoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose.
    12. Kotletus apvoliokite miltuose arba džiūvėsėliuose.
  • Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite kotletus.
    13. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite kotletus.
  • Reklama
  • Apkepkite kotletus iš vienos pusės apie 5-6 minutes, tada apverskite ir kepkite maždaug tiek pat laiko iš kitos pusės. Kol visiškai iškep...
    14. Apkepkite kotletus iš vienos pusės apie 5-6 minutes, tada apverskite ir kepkite maždaug tiek pat laiko iš kitos pusės. Kol visiškai iškeps ir bus auksinės rudos spalvos.
  • Paruošta. Gero apetito!
    15. Paruošta. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai