Blynų pyragas su kremu ir aguonomis
4.1 (27 įvertinimai)
6 Porcijos
3 val.
Apie receptą
Jei orkaitė neveikia, bet norite saldaus ir skanaus pyrago, pasinaudokite šiuo receptu ir paruoškite blynų pyragą. Labai skanų ir sotų blynų pyragą su kremu galima paruošti savaitgalį šeimyniniams susibūrimams. Receptas labai paprastas : mokate kepti blynus? Taigi kepkite blynus pagal šį arba savo šeimos receptą ir patepkite juos kremu. Viskas aprašyta ir parodyta detaliai, padarysite puikiai!
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas1 litras (400 kremui, likusi dalis tešlai)
-
Kiaušiniai5 vnt (3 tryniai
-
Cukrus6 šaukštai (4
-
Kvietiniai miltai350 gramų (2 šaukštai
-
Aguonos2 šaukštai
-
Sviestas75~100 gramų
-
Aliejus50 mililitrų
-
Druska1/4 arbatinio šaukštelio
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Dubenyje, kuriame gaminsime tešlą, įmušame du kiaušinius ir supilame likusių kiaušinių baltymus. Įpilkite druskos ir cukraus.
-
2. Supilkite pieną ir išplakite ir išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Dabar mažomis dalimis suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gabalėlių. Leiskite tešlai pailsėti 15 minučių.
-
4. Tada įpilkite augalinio aliejaus ir vėl gerai išmaišykite. Jei tešla tiršta, įpilkite šiek tiek vandens arba pieno.
-
Reklama
-
5. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite augaliniu aliejumi išteptą keptuvę ir pradėkite kepti plonus blynus.
-
6. Apkepkite blynus iš abiejų pusių.
-
Reklama
-
7. Išėjo tokie gražūs ir skanūs blyneliai.
-
8. Į nedidelį puodą supilkite cukrų, suberkite trynius ir miltus. Viską išmaišyti iki vientisos masės.
-
Reklama
-
9. Ir į gautą masę mažomis porcijomis supilkite pieną. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Ir padėkite ant vidutinės ugnies. Visą laiką maišydami užvirinkite.
-
10. Virkite grietinėlę iki tirštumo, tada suberkite aguonas ir sviestą. Kruopščiai sumaišykite ir padėkite grietinėlę į vėsią vietą: leiskite atvėsti.
-
Reklama
-
11. O dabar surinkime pyragą. Išdėliokite blynus ir patepkite kremu. Kremo daug nereikia, antraip pyragas neišlaikys formos.
-
12. Dėkite kitą blyną, aptepkite jį ir taip iki galo. Pyrago viršų patepkite kremu, galite užpilti ištirpintu šokoladu ar kitaip papuošti. Pyragą padėkite į šaldytuvą 1,5-2 valandoms.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.1/5 (27 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama