Kiaušiniai lizduose
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
40 min.
Apie receptą
Patiekalo „Kiaušiniai lizde“ receptas. Puikus pasirinkimas sotiems savaitgalio pusryčiams. Pagrindiniai tokio nepretenzingo patiekalo kaip „Kiaušiniai lizduose“ ingredientai yra: kepalas, grybai (naudojame pievagrybius), dešra ir kiaušiniai.
Paskirtis: Receptai pusryčiams
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Batonas1 vnt
-
Pipirai ir druska1 pagal skonį
-
Svogūnai1 vnt
-
Augalinis aliejus40 mililitrų
-
Pievagrybiai2 vnt
-
Majonezas3 šaukštai
-
Virta dešra100 gramų
-
Kiaušiniai5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Šiam patiekalui paruošti reikia vieno pasistovėjusio batono (su tokiu bus lengviau susitvarkyti). Paimkite aštrų peilį ir nulupkite batono plutą. Dabar kepalą reikia supjaustyti gana apkūniais gabalėliais (maždaug penkių–šešių centimetrų storio). Išeis maždaug penkios ar šešios dalys.
-
2. Kiekviename perpjautame batono gabale darome įdubimus, bet ne kiaurai. Norėdami tai padaryti, naudokite mažą šaukštą arba aštrų ploną peilį.
-
Reklama
-
3. Supjaustytus ir nuvalytus batono gabalėlius paskrudinkite orkaitėje, tada susmulkinkite (naudosime gaminant kitus patiekalus). Kepkite batono gabalėlius, kol gražiai apskrus.
-
4. Paruoškite įdarą. Grybus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Po penkių – septynių minučių suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, po septynių – dešimties minučių – dešrą. Kai visa tai šiek tiek apkeps, įdėkite šiek tiek majonezo ir nukelkite nuo ugnies.
-
Reklama
-
5. Į kiekvieną kepalo gabalėlį pridėkite įdaro ir įmuškite po vieną kiaušinį. Kietąjį sūrį sutarkuokite ir pabarstykite juo batono gabalėlius. Dedame į įkaitintą orkaitę dvidešimt penkias trisdešimt minučių.
-
6. Kai praeina skirtas laikas, indą išimame. "Kiaušiniai lizduose" yra paruošti.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama