Kiaušiniai lizduose

Kiaušiniai lizduose

5 (1 įvertinimai)

6 Porcijos
40 min.

Apie receptą

Patiekalo „Kiaušiniai lizde“ receptas. Puikus pasirinkimas sotiems savaitgalio pusryčiams. Pagrindiniai tokio nepretenzingo patiekalo kaip „Kiaušiniai lizduose“ ingredientai yra: kepalas, grybai (naudojame pievagrybius), dešra ir kiaušiniai.

Receptai pagal ingredientus:
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kietasis sūris
    100 gramų
  • Batonas
    1 vnt
  • Pipirai ir druska
    1 pagal skonį
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Augalinis aliejus
    40 mililitrų
  • Pievagrybiai
    2 vnt
  • Majonezas
    3 šaukštai
  • Virta dešra
    100 gramų
  • Kiaušiniai
    5 vnt
Reklama
Gaminimo eiga
  • Šiam patiekalui paruošti reikia vieno pasistovėjusio batono (su tokiu bus lengviau susitvarkyti). Paimkite aštrų peilį ir nulupkite baton...
    1. Šiam patiekalui paruošti reikia vieno pasistovėjusio batono (su tokiu bus lengviau susitvarkyti). Paimkite aštrų peilį ir nulupkite batono plutą. Dabar kepalą reikia supjaustyti gana apkūniais gabalėliais (maždaug penkių–šešių centimetrų storio). Išeis maždaug penkios ar šešios dalys.
  • Kiekviename perpjautame batono gabale darome įdubimus, bet ne kiaurai. Norėdami tai padaryti, naudokite mažą šaukštą arba aštrų ploną peilį.
    2. Kiekviename perpjautame batono gabale darome įdubimus, bet ne kiaurai. Norėdami tai padaryti, naudokite mažą šaukštą arba aštrų ploną peilį.
  • Reklama
  • Supjaustytus ir nuvalytus batono gabalėlius paskrudinkite orkaitėje, tada susmulkinkite (naudosime gaminant kitus patiekalus). Kepkite ba...
    3. Supjaustytus ir nuvalytus batono gabalėlius paskrudinkite orkaitėje, tada susmulkinkite (naudosime gaminant kitus patiekalus). Kepkite batono gabalėlius, kol gražiai apskrus.
  • Paruoškite įdarą. Grybus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Po penkių – septynių min...
    4. Paruoškite įdarą. Grybus supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Po penkių – septynių minučių suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, po septynių – dešimties minučių – dešrą. Kai visa tai šiek tiek apkeps, įdėkite šiek tiek majonezo ir nukelkite nuo ugnies.
  • Reklama
  • Į kiekvieną kepalo gabalėlį pridėkite įdaro ir įmuškite po vieną kiaušinį. Kietąjį sūrį sutarkuokite ir pabarstykite juo batono gabalėliu...
    5. Į kiekvieną kepalo gabalėlį pridėkite įdaro ir įmuškite po vieną kiaušinį. Kietąjį sūrį sutarkuokite ir pabarstykite juo batono gabalėlius. Dedame į įkaitintą orkaitę dvidešimt penkias trisdešimt minučių.
  • Kai praeina skirtas laikas, indą išimame.
    6. Kai praeina skirtas laikas, indą išimame. "Kiaušiniai lizduose" yra paruošti.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai