Žirnių košė orkaitėje
4.7 (15 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 10 min.
Apie receptą
Orkaitėje bet kokia košė gerai garuoja, tampa minkšta ir labai skani. Ne veltui mūsų močiutės žirnius virdavo puoduose orkaitėje. Išbandykite patys! Virti žirnių košę orkaitėje lengviau nei atrodo. Kol ant viryklės verda išmirkyti žirneliai (tai užtruks 40 min.), susmulkinkite ir pakepinkite mėsą ir svogūnus. Kai žirniai bus paruošti, suberkite juos į sietelį, leiskite vandeniui šiek tiek nutekėti ir sudėkite į puodus. Ant viršaus uždėkite mėsą ir svogūnus, lauro lapą ir uždenkite. Puodus pašaukite į orkaitę 20 minučių, tada patiekite košę karštą. Gero apetito!
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Žirniai1 stiklinė
-
Svogūnai1 vnt
-
Sviestas25 gramai
-
Lauro lapas3 vnt
-
Druska, pipiraipagal skonį
-
Rūkyta krūtinėlė150 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Žirnius pamirkykite keletą valandų, tada nuplaukite vandeniu ir virkite ant viryklės 40 minučių.
-
2. Mėsą ir svogūną susmulkinkite ir lengvai pakepinkite keptuvėje, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
-
Reklama
-
3. Žirnius suberkite į sietelį, leiskite vandeniui šiek tiek nutekėti ir sudėkite į puodus.
-
4. Ant žirnių dėkite mėsą su svogūnais, lauro lapu ir uždenkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir įdėkite puodus 20 minučių.
-
Reklama
-
5. Patiekite karštą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.7/5 (15 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama