Bulviniai vėdarai
3 (2 įvertinimai)
5
Porcijos
1 val.
Gaminamo laikas
Apie receptą
Iš bulvių galima pagaminti šimtus skirtingų patiekalų. Garnyrai, pyragaičiai, užkandžiai, taip pat pirmieji patiekalai. Siūlau būtinai išmėginti receptą, kaip pasigaminti bulvinius vėdarus. Nė viena šventė ar puota neapsieina be bulvių. Ji tokia pat svarbi kaip duona. Šis receptas padės paįvairinti įprastus ir jau kiek pabodusius patiekalus. Vietoj riebių dešrelių siūlau pasigaminti bulvinius vėdarus, kurie nustebins ir pradžiugins jūsų svečius ir šeimą.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės-
Reikalingi ingredientai:
-
Bulvė200 gramų
-
Grietinė20 gramų
-
Grybai100 gramų
-
Svogūnai1 vnt
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kiaulienos žarnynas1 vnt
-
Miltai30 gramų
-
Pipirai, druskapagal skonį
-
Aliejuspagal skonį
-
Lašiniai50 gramų
Kaip pagaminti
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Bulves nulupkite, sutarkuokite arba sumalkite. Svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite.
-
3. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
-
4. Smulkiai supjaustykite lašinius.
-
5. Pakepinkite svogūną, po kurio laiko prie svogūnų sudėkite lašinius.
-
6. Sudėkite grybus.
-
7. Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pakepintus grybus su svogūnais ir taukais bei grietine, druską ir pipirus.
-
8. Kiaulienos žarnas kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, įdarome gautu bulvių-grybų mišiniu ir dedame į karštą keptuvę.
-
9. Kepkite iš abiejų pusių, tada pusvalandžiui pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.