Bulviniai vėdarai

Bulviniai vėdarai

3.4 (22 įvertinimai)

5 Porcijos
1 val.

Apie receptą

bulvių galima pagaminti šimtus skirtingų patiekalų. Garnyrai, pyragaičiai, užkandžiai, taip pat pirmieji patiekalai. Siūlau būtinai išmėginti receptą, kaip pasigaminti bulvinius vėdarus. Nė viena šventė ar puota neapsieina be bulvių. Ji tokia pat svarbi kaip duona. Šis receptas padės paįvairinti įprastus ir jau kiek pabodusius patiekalus. Vietoj riebių dešrelių siūlau pasigaminti bulvinius vėdarus, kurie nustebins ir pradžiugins jūsų svečius ir šeimą.

Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Bulvė
    200 gramų
  • Grietinė
    20 gramų
  • Grybai
    100 gramų
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kiaulienos žarnynas
    1 vnt
  • Miltai
    30 gramų
  • Pipirai, druska
    pagal skonį
  • Aliejus
    pagal skonį
  • Lašiniai
    50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Bulves nulupkite, sutarkuokite arba sumalkite. Svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite.
    2. Bulves nulupkite, sutarkuokite arba sumalkite. Svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite.
  • Reklama
  • Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
    3. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite kubeliais.
  • Smulkiai supjaustykite lašinius.
    4. Smulkiai supjaustykite lašinius.
  • Reklama
  • Pakepinkite svogūną, po kurio laiko prie svogūnų sudėkite lašinius.
    5. Pakepinkite svogūną, po kurio laiko prie svogūnų sudėkite lašinius.
  • Sudėkite grybus.
    6. Sudėkite grybus.
  • Reklama
  • Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pakepintus grybus su svogūnais ir taukais bei grietine, druską ir pipirus.
    7. Į tarkuotas bulves įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pakepintus grybus su svogūnais ir taukais bei grietine, druską ir pipirus.
  • Kiaulienos žarnas kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, įdarome gautu bulvių-grybų mišiniu ir dedame į karštą keptuvę.
    8. Kiaulienos žarnas kruopščiai nuplauname po tekančiu vandeniu, įdarome gautu bulvių-grybų mišiniu ir dedame į karštą keptuvę.
  • Reklama
  • Kepkite iš abiejų pusių, tada pusvalandžiui pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
    9. Kepkite iš abiejų pusių, tada pusvalandžiui pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  • Dešrą patiekite su grietine ir žolelėmis. Gero apetito!
    10. Dešrą patiekite su grietine ir žolelėmis. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 3.4/5 (22 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai