Burokėliai žiemai
5 (1 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Dėl šio recepto jums nebereikia valandų valandas stovėti prie viryklės ir virti sriubą! Viskas, ko jums reikia, jau bus paruoštame stiklainyje. Labai skanus ir kvapnus konservavimas. Žemiau papasakosiu daugiau apie tai, kaip pasigaminti burokėlius žiemai. Daržoves galima susmulkinti virtuviniu kombainu, tai sumažins paruošimo laiką. Tada, norint paruošti sriubą, tereikia mūsų ruošinį įpilti į sultinį ir pavirti porą minučių. Tinka virti ne tik burokėlius, bet ir šaltus barščius.
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai2 kilogramai
-
Svogūnai1 kilogramas
-
Pomidorai1.5 kilogramo
-
Morkos1 kilogramas
-
Actas12 šaukštai
-
Cukrus10 šaukštai
-
Paprika500 gramų
-
Saulėgrąžų aliejus150 mililitrų
-
Druska2~2,5 šaukštai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, tada nulupkite. Pomidorus sumalkite per mėsmalę arba susmulkinkite trintuvu iki tyrės. Supilkite į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
3. Morkas ir burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Papriką supjaustykite juostelėmis, o svogūną – mažais kubeliais. Paruoštas daržoves perkelkite į dubenį. Įpilkite aliejaus, druskos ir cukraus. Užvirkite ir uždengus troškinkite valandą.
-
4. Po valandos įpilkite acto. Virkite dar 15 minučių.
-
Reklama
-
5. Išdėliokite burokėlius į sterilizuotus stiklainius. Užsukite, apverskite stiklainį aukštyn kojomis ir apvyniokite rankšluosčiu. Palikite taip, kol visiškai atvės.
-
6. Burokėliai paruošti žiemai, gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama