Kaminai
5 (2 įvertinimai)
6 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Skanūs kotletai iš maltos mėsos ir grybų bei sūrio „kaminai“. Paprasta, skanu ir gražu! Norėdami paruošti kaminus, pagaminkite faršą, sutarkuokite bulves ir paruoškite įdarą. Tada suformuokite kaminus ir kepkite orkaitėje. Patiekalas atrodo labai originalus ir patiekiamas su šviežiomis salotomis, dribsniais ar bulvėmis. Sėkmės gaminant maistą!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# VaisiaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Malta mėsa sumaišyta500 gramų
-
Džiovinta balta duona1 riekelė
-
Svogūnai1 vnt
-
Česnakai3 skiltelės
-
Bulvės3 vnt
-
Kietasis sūris50 gramų
-
Kiaušinis1 vnt
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
-
Džiovinti abrikosai8 vnt
-
Slyvos be kauliukų8 vnt
-
Graikiniai riešutai8 griežinėliai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Imame duonos riekę, aš paėmiau bandelę ir pamerkiu į vandenį arba pieną.
-
2. Toliau susmulkinkite svogūną.
-
Reklama
-
3. Į faršą įmuškite kiaušinį, druską, prieskonius, svogūną, nepamirškite smulkiai sukapoti česnako arba perspausti per spaudą.
-
4. Prie viso kito pridėkite mirkytos duonos.
-
Reklama
-
5. Viską sumaišome! Faršas paruoštas!
-
6. Dabar pereikime prie skanaus įdaro! Norėdami tai padaryti, turime padaryti pjūvį ant džiovintų abrikosų ir, jei reikia, ant džiovintų slyvų ir įdėti pusę graikinio riešuto tiek į džiovintus abrikosus, tiek į slyvas. Jei nėra tinkamos formos, galite išvynioti nedidelį maišelį iš kepimo popieriaus. Turiu plastikinį ledų dangtelį. Patepiau vidų augaliniu aliejumi, kad tada mėsa geriau „išeitų“ iš formos. Visų pirma dedame šiek tiek įdaro. Įdėkite džiovintus abrikosus su riešutais.
-
Reklama
-
7. Uždarykite malta mėsa ir sudėkite džiovintas slyvas su riešutais. Proceso metu malta mėsa paspaudžiama, kad neliktų tuštumų.
-
8. Viską uždarykite malta mėsa, lygiai su dugnu. Šiek tiek pakratykite ir išimkite paruoštą kaminą.
-
Reklama
-
9. Bulves ir sūrį sutarkuokite stambia tarka ir išmaišykite.
-
10. Kiekvieną kaminą švelniai apdėkite bulvių-sūrio mase ir apspauskite, kad nenukristų. Sudėkite kaminus ant aliejumi išteptos kepimo skardos. Kepkite 35-45 minutes 180-190 laipsnių temperatūroje, kol taps auksinės rudos spalvos. Patiekdami galite papuošti salotų lapais, bet kokiais kitais žalumynais.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama