Kiaulienos akordeonas su džiovintais vaisiais ir sūriu

Kiaulienos akordeonas su džiovintais vaisiais ir sūriu

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Mėsos akordeonas yra puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ir puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas šventiniam stalui. Švelni kiauliena su gražia pluta ir saldaus skonio nepaliks abejingų! Akordeonui paruošti geriausia naudoti sprandinę arba kumpį su lašinių sluoksniu. Jei norite aštriau, česnako kiekį padidinkite arba įdėkite adžikos. Kepimo laikas priklauso nuo gabalo dydžio ir rūšies.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiauliena
    600 gramų
  • Sūris
    90 gramų (kietas)
  • Majonezas
    70 gramų
  • Džiovinti abrikosai
    60 gramų
  • Slyvos
    60 gramų (be sėklų)
  • Garstyčios
    1/2 arbatinio šaukštelio (milteliai)
  • Konjakas
    1 šaukštas
  • Druska
    pagal skonį
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
  • Vanduo
    50 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
  • Nuplaukite džiovintus vaisius ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, konjaką ir įberkite šiek tiek druskos. Troškinkite ant silpnos ugni...
    2. Nuplaukite džiovintus vaisius ir sudėkite į puodą. Supilkite vandenį, konjaką ir įberkite šiek tiek druskos. Troškinkite ant silpnos ugnies 5 minutes, kol džiovinti abrikosai ir slyvos suminkštės, o skystis išgaruos. Nukelkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite.
  • Reklama
  • Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, neperpjaudami iki galo, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę majonezo s...
    3. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, neperpjaudami iki galo, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę majonezo sumaišykite su smulkintu česnaku, išmaišykite ir aptepkite mėsą išorėje ir tarp gabalėlių. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
  • Į atvėsusius džiovintus vaisius suberkite 2/3 tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
    4. Į atvėsusius džiovintus vaisius suberkite 2/3 tarkuoto sūrio ir išmaišykite.
  • Reklama
  • Įdarą padalinkite tarp kiaulienos gabalėlių.
    5. Įdarą padalinkite tarp kiaulienos gabalėlių.
  • Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite akordeoną. Ant viršaus pabarstykite likusį sūrį.
    6. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite akordeoną. Ant viršaus pabarstykite likusį sūrį.
  • Reklama
  • Skardą uždenkite kepimo folija ir pašaukite į karštą orkaitę. Mėsą kepkite 180 laipsnių temperatūroje vieną valandą.
    7. Skardą uždenkite kepimo folija ir pašaukite į karštą orkaitę. Mėsą kepkite 180 laipsnių temperatūroje vieną valandą.
  • Nuimkite foliją, o viršų aptepkite likusiu majonezu ir garstyčiomis.
    8. Nuimkite foliją, o viršų aptepkite likusiu majonezu ir garstyčiomis.
  • Reklama
  • Grąžinkite akordeoną į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos.
    9. Grąžinkite akordeoną į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai