Vištienos krūtinėlė orkaitėje
5 (2 įvertinimai)
1 Porcija
40 min.
Apie receptą
Iškepkime skaniai paukštieną (vištieną). Patiekalą marinuokite kinų virtuvę primenančiame padaže. Ir tada kepti folijoje orkaitėje. Marinuokite vištienos filė, pusvalandžiui palikite šaltoje vietoje. Tada sudėkite į folijos dėklą ir kepkite orkaitėje. Baigiant kepti suberti tarkuotą sūrį, palaukti, kol atsiras plutelė ir patiekti.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# PaukštienaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Sojų padažas100 mililitrų
-
Augalinis aliejus100 mililitrų
-
Česnakai3 skiltelės
-
Malta paprika1 arbatinis šaukštelis
-
Suneli apyniai1 arbatinis šaukštelis
-
Balzamiko kremas1 arbatinis šaukštelis
-
Malti juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
Kiti prieskoniai pagal skonį1 žiupsnelis
-
Vištienos mėsa300~400 gramų (filė)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Sumaišykite visus marinato ingredientus viename dubenyje. Taigi, sumaišykite sojų padažą, balzamiką, česnaką, suneli apynius, papriką, alyvuogių aliejų. Į šį marinatą dedame paruoštą vištienos filė. Taip pat galite naudoti kalakutą. Marinatas puikiai dera net su kiauliena.
-
2. Sutarkuokite kietąjį sūrį. Aš naudoju trintuvą su didelėmis skylutėmis, kad sūris nepridegtų orkaitėje. Didesni sūrio gabalėliai keps ilgiau.
-
Reklama
-
3. Iš keliais sluoksniais sulankstytos folijos suformuokite padėklą.
-
4. Marinuotą vištienos filė sudėkite į folijos lėkštę. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Išimkite mėsą iš orkaitės. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Grąžinkite į orkaitę, kol sūris taps auksinės spalvos. Bendras kepimo laikas yra apie 30 minučių.
-
Reklama
-
5. Patiekite prie stalo. Mėsa labai kvapni ir sultinga.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama