Gruzininiškas plovas

Gruzininiškas plovas

5 (1 įvertinimai)

8 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Yra tiesiog neįtikėtinai daug plovo ruošimo receptų, įskaitant ir gruzinišką. Pagrindinis šio plovo skirtumas nuo kitų – ypatingi ingredientai ir prieskoniai. Šio patiekalo receptas yra paprastas, svarbiausia išvirti visus produktus ir laikytis nuoseklių instrukcijų. Tiks bet kokia mėsa. Ryžių ir vandens santykis turi būti 1:2, tada plovas nepavirs koše, o bus skanus ir trapus.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės / # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Mėsa (jautiena)
    500 gramų
  • Rudieji ryžiai
    2,5 stiklinės
  • Vanduo arba sultinys
    5 puodeliai
  • Svogūnai
    2 vnt
  • Morkos
    1~2 vnt
  • Žalumynai
    50 gramų (krapai, petražolės, kalendra)
  • Česnakai
    3 skiltelės
  • Augalinis aliejus
    100 gramų
  • Pomidorų pasta
    1 šaukštas
  • Džiovinti abrikosai
    25 gramai
  • Razinos
    25 gramai
  • Raudonieji malti pipirai
    1 arbatinis šaukštelis
  • Kuminas
    1 arbatinis šaukštelis
  • Utskho
    suneli (mėlynžiedė ožragė)
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite reikiamus ingredientus.
    1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
  • Supjaustykite svogūną.
    2. Supjaustykite svogūną.
  • Reklama
  • Morkas supjaustykite kubeliais.
    3. Morkas supjaustykite kubeliais.
  • Puode arba gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, tada morkas.
    4. Puode arba gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, tada morkas.
  • Reklama
  • Razinas ir džiovintus abrikosus nuplaukite, džiovintus abrikosus susmulkinkite iki razinos dydžio.
    5. Razinas ir džiovintus abrikosus nuplaukite, džiovintus abrikosus susmulkinkite iki razinos dydžio.
  • Suberkite prieskonius.
    6. Suberkite prieskonius.
  • Reklama
  • Sudėkite pakepintą mėsą ir pakepinkite.
    7. Sudėkite pakepintą mėsą ir pakepinkite.
  • Kol mėsa kepa, paruoškite sultinį arba verdantį vandenį, kuriame atskieskite pomidorų pastą.
    8. Kol mėsa kepa, paruoškite sultinį arba verdantį vandenį, kuriame atskieskite pomidorų pastą.
  • Reklama
  • Ryžius nuplaukite ir nusausinkite, suberkite į juos susmulkintus džiovintus abrikosus.
    9. Ryžius nuplaukite ir nusausinkite, suberkite į juos susmulkintus džiovintus abrikosus.
  • Sudėkite ryžius prie mėsos ir pakepinkite kartu su mėsa keletą minučių.
    10. Sudėkite ryžius prie mėsos ir pakepinkite kartu su mėsa keletą minučių.
  • Reklama
  • Ant ryžių uždėkite kelias česnako skilteles ir razinas.
    11. Ant ryžių uždėkite kelias česnako skilteles ir razinas.
  • Supilkite sultinį arba verdantį vandenį su pomidorų pasta.
    12. Supilkite sultinį arba verdantį vandenį su pomidorų pasta.
  • Uždenkite plovą dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimumo, nemaišydami troškinkite 30-35 minutes.
    13. Uždenkite plovą dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimumo, nemaišydami troškinkite 30-35 minutes.
  • Reklama
  • Plovas paruoštas.
    14. Plovas paruoštas.
  • Pabarstykite smulkiai pjaustytų žalumynų ir įdėkite padažo, pavyzdžiui, tkemali arba satsebeli. Skanaus!
    15. Pabarstykite smulkiai pjaustytų žalumynų ir įdėkite padažo, pavyzdžiui, tkemali arba satsebeli. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai