Gruzininiškas plovas
5 (1 įvertinimai)
8 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Yra tiesiog neįtikėtinai daug plovo ruošimo receptų, įskaitant ir gruzinišką. Pagrindinis šio plovo skirtumas nuo kitų – ypatingi ingredientai ir prieskoniai. Šio patiekalo receptas yra paprastas, svarbiausia išvirti visus produktus ir laikytis nuoseklių instrukcijų. Tiks bet kokia mėsa. Ryžių ir vandens santykis turi būti 1:2, tada plovas nepavirs koše, o bus skanus ir trapus.
Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Mėsa (jautiena)500 gramų
-
Rudieji ryžiai2,5 stiklinės
-
Vanduo arba sultinys5 puodeliai
-
Svogūnai2 vnt
-
Morkos1~2 vnt
-
Žalumynai50 gramų (krapai, petražolės, kalendra)
-
Česnakai3 skiltelės
-
Augalinis aliejus100 gramų
-
Pomidorų pasta1 šaukštas
-
Džiovinti abrikosai25 gramai
-
Razinos25 gramai
-
Raudonieji malti pipirai1 arbatinis šaukštelis
-
Kuminas1 arbatinis šaukštelis
-
Utskhosuneli (mėlynžiedė ožragė)
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite reikiamus ingredientus.
-
2. Supjaustykite svogūną.
-
Reklama
-
3. Morkas supjaustykite kubeliais.
-
4. Puode arba gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, tada morkas.
-
Reklama
-
5. Razinas ir džiovintus abrikosus nuplaukite, džiovintus abrikosus susmulkinkite iki razinos dydžio.
-
6. Suberkite prieskonius.
-
Reklama
-
7. Sudėkite pakepintą mėsą ir pakepinkite.
-
8. Kol mėsa kepa, paruoškite sultinį arba verdantį vandenį, kuriame atskieskite pomidorų pastą.
-
Reklama
-
9. Ryžius nuplaukite ir nusausinkite, suberkite į juos susmulkintus džiovintus abrikosus.
-
10. Sudėkite ryžius prie mėsos ir pakepinkite kartu su mėsa keletą minučių.
-
Reklama
-
11. Ant ryžių uždėkite kelias česnako skilteles ir razinas.
-
12. Supilkite sultinį arba verdantį vandenį su pomidorų pasta.
-
13. Uždenkite plovą dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimumo, nemaišydami troškinkite 30-35 minutes.
-
Reklama
-
14. Plovas paruoštas.
-
15. Pabarstykite smulkiai pjaustytų žalumynų ir įdėkite padažo, pavyzdžiui, tkemali arba satsebeli. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama