Morengai
5 (1 įvertinimai)
16 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Morengai yra klasikinis prancūzų virtuvės desertas. Jie patiekiami su arbata ar kava kaip atskiras patiekalas. Jie taip pat naudojami kaip daugelio kitų desertų, pavyzdžiui, pyragų ir tortų, pagrindas arba priedas. Šiame recepte svarbiausia neperkepti orkaitėje besės. Baltymų masė labai gležna, todėl gali lengvai pridegti. Morengai gali būti arba visiškai tankūs ir kieti, arba šiek tiek drėgni ir klampūs viduje. Norėdami sužinoti, kaip gaminti morengus, tiesiog perskaitykite šį receptą.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai2 vnt
-
Cukrus120 gramų
-
Vanilinas3 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paimkite žalius kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymą atvėsinkite, sudėkite į dubenį aukštais kraštais ir suberkite cukrų bei vaniliną.
-
2. Supilkite šiek tiek vandens į puodą, kuris yra didesnis nei dubenėlis su baltymais. Užvirinkite, į puodą įdėkite dubenį su baltymais. Kaitinant vandens vonelėje, baltymus išplakti su cukrumi iki purių putų.
-
Reklama
-
3. Reikia plakti apie septynias minutes dideliu galingumu, kol masė padidės ir taps tanki. Masė turėtų būti lygi ir blizgi.
-
4. Baltymų masę sudėkite į konditerinį švirkštą. Antgalį galite pasirinkti savo nuožiūra. Jei neturite švirkšto, naudokite kepimo maišelį arba įprastą maišelį, nupjaukite nuo jo kampą.
-
Reklama
-
5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite baltymų masę iš kulinarinio švirkšto. Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių ir džiovinkite joje morengus apie pusantros valandos.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama