Plėšomas pyragas su sūriu, česnaku ir žolelėmis
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Siūlau išsikepti gražų mielinės tešlos pyragą su žolelėmis, sūriu ir česnaku. Galite pasiimti su savimi kaip užkandį, nes nesunku atskirti gabalėlius arba patiekti vietoj duonos su barščiais ir sriuba. Pyragas minkštas, purus, kiekviename gabalėlyje yra sūrio įdaro. Gražiai nusiplėšia. Žalumynai ir sūris pagal jūsų skonį.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Pienas140 mililitrų
-
Cukrus25 gramų
-
Druska3 gramai
-
Šviežios presuotos mielės15 gramų
-
Aliejus55 gramai (+ 2 šaukštai įdarui)
-
Kiaušinis1 vnt
-
Kvietiniai miltai280 gramų
-
Kepimo milteliai1 gramas
-
Sūris100 gramų (kietas)
-
Česnakai2 skiltelės
-
Žalumynai20 gramų
-
Sviestas20 gramų
-
Trynys1 vnt (patepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite žalumynus ir nusausinkite.
-
2. Į šiltą pieną suberkite cukrų, druską, sutrinkite šviežias mieles. Supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
-
Reklama
-
3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į skystį ir užminkyti minkštą tešlą. Minkykite tešlą mažiausiai 7-10 minučių, suformuokite rutulį ir sudėkite į gilų dubenį, pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite dubenį su tešla ir padėkite į šiltą vietą 40-60 minučių, kad pakiltų.
-
4. Į dubenį supilkite augalinį aliejų, sudėkite minkštą sviestą, smulkiai pjaustytus žalumynus ir susmulkintą česnaką. Viską pasūdyti ir išmaišyti.
-
Reklama
-
5. Tešlą iškočiokite į sluoksnį ir apvaliai išpjaukite apskritimus. Kiekvieną apskritimą sutepkite sviestu.
-
6. Sūrį supjaustykite gabalėliais pagal apskritimų skaičių. Sulenkite apskritimus per pusę ir uždėkite vieną sūrio gabalėlį viduryje.
-
Reklama
-
7. Dar kartą sulenkite ruošinius per pusę ir per atstumą sudėkite į kepimo indą, suteptą augaliniu aliejumi.
-
8. Uždenkite formą ir palikite 15-20 minučių, kad pakiltų. Jei norite, pyrago viršų aptepkite kiaušiniu arba pienu.
-
Reklama
-
9. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol paruduos. Po kurio laiko išimkite pyragą ir visiškai atvėsinkite, išimkite iš formos ir patiekite.
-
10. Gero apetito!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama