Plėšomas pyragas su sūriu, česnaku ir žolelėmis

Plėšomas pyragas su sūriu, česnaku ir žolelėmis

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Siūlau išsikepti gražų mielinės tešlos pyragą su žolelėmis, sūriu ir česnaku. Galite pasiimti su savimi kaip užkandį, nes nesunku atskirti gabalėlius arba patiekti vietoj duonos su barščiais ir sriuba. Pyragas minkštas, purus, kiekviename gabalėlyje yra sūrio įdaro. Gražiai nusiplėšia. Žalumynai ir sūris pagal jūsų skonį.

Receptai pagal ingredientus: # Miltai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Pienas
    140 mililitrų
  • Cukrus
    25 gramų
  • Druska
    3 gramai
  • Šviežios presuotos mielės
    15 gramų
  • Aliejus
    55 gramai (+ 2 šaukštai įdarui)
  • Kiaušinis
    1 vnt
  • Kvietiniai miltai
    280 gramų
  • Kepimo milteliai
    1 gramas
  • Sūris
    100 gramų (kietas)
  • Česnakai
    2 skiltelės
  • Žalumynai
    20 gramų
  • Sviestas
    20 gramų
  • Trynys
    1 vnt (patepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite žalumynus ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Nuplaukite žalumynus ir nusausinkite.
  • Į šiltą pieną suberkite cukrų, druską, sutrinkite šviežias mieles. Supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vienti...
    2. Į šiltą pieną suberkite cukrų, druską, sutrinkite šviežias mieles. Supilkite augalinį aliejų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite iki vientisos masės.
  • Reklama
  • Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į skystį ir užminkyti minkštą tešlą. Minkykite tešlą mažiausiai 7-10 minučių, suformuoki...
    3. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti į skystį ir užminkyti minkštą tešlą. Minkykite tešlą mažiausiai 7-10 minučių, suformuokite rutulį ir sudėkite į gilų dubenį, pateptą augaliniu aliejumi. Uždenkite dubenį su tešla ir padėkite į šiltą vietą 40-60 minučių, kad pakiltų.
  • Į dubenį supilkite augalinį aliejų, sudėkite minkštą sviestą, smulkiai pjaustytus žalumynus ir susmulkintą česnaką. Viską pasūdyti ir išm...
    4. Į dubenį supilkite augalinį aliejų, sudėkite minkštą sviestą, smulkiai pjaustytus žalumynus ir susmulkintą česnaką. Viską pasūdyti ir išmaišyti.
  • Reklama
  • Tešlą iškočiokite į sluoksnį ir apvaliai išpjaukite apskritimus. Kiekvieną apskritimą sutepkite sviestu.
    5. Tešlą iškočiokite į sluoksnį ir apvaliai išpjaukite apskritimus. Kiekvieną apskritimą sutepkite sviestu.
  • Sūrį supjaustykite gabalėliais pagal apskritimų skaičių. Sulenkite apskritimus per pusę ir uždėkite vieną sūrio gabalėlį viduryje.
    6. Sūrį supjaustykite gabalėliais pagal apskritimų skaičių. Sulenkite apskritimus per pusę ir uždėkite vieną sūrio gabalėlį viduryje.
  • Reklama
  • Dar kartą sulenkite ruošinius per pusę ir per atstumą sudėkite į kepimo indą, suteptą augaliniu aliejumi.
    7. Dar kartą sulenkite ruošinius per pusę ir per atstumą sudėkite į kepimo indą, suteptą augaliniu aliejumi.
  • Uždenkite formą ir palikite 15-20 minučių, kad pakiltų. Jei norite, pyrago viršų aptepkite kiaušiniu arba pienu.
    8. Uždenkite formą ir palikite 15-20 minučių, kad pakiltų. Jei norite, pyrago viršų aptepkite kiaušiniu arba pienu.
  • Reklama
  • Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol paruduos. Po kurio laiko išimkite pyragą ir visiškai atvėsinkite...
    9. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol paruduos. Po kurio laiko išimkite pyragą ir visiškai atvėsinkite, išimkite iš formos ir patiekite.
  • Gero apetito!
    10. Gero apetito!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai