Kiauliena grietinės padaže
5 (1 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ar norite iškepti švelniausią mėsą su kvapniu padažu? Tada išbandykite paprastą kiaulienos receptą su grietine ir svogūnais. Šis patiekalas puikiai dera su bet kokiu garnyru ir gali būti patiekiamas su daržovėmis. Taip gaminta mėsa yra labai sultinga, minkšta ir skani. Tai gana klasikinis kiaulienos su grietine receptas, tačiau jei norite, galite pridėti aromatinių prieskonių ir daržovių. Patiekalui patiekti galima naudoti padažą, kuriame troškinta mėsa.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos nugarinė300 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Grietinė200 gramų
-
Česnakai2~3 skiltelės
-
Augalinis aliejus1~2 šaukštai
-
Buljonas50 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Keptuvėje įkaitinkite nedidelį kiekį augalinio aliejaus. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Dėti į keptuvę ir šiek tiek pakepinti. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką (galite suspausti per spaudą). Sudėkite į svogūną ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos.
-
2. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą galite supjaustyti kaip norite. Iškepusius svogūnus ir česnakus išimkite iš keptuvės ir kuriam laikui atidėkite. Mėsą sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite ant stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos.
-
Reklama
-
3. Dabar laikas pasigaminti padažą. Grietinę sumaišykite su sultiniu. Druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite mėgstamų prieskonių. Viską kruopščiai išmaišykite.
-
4. Į keptą mėsą įpilkite padažo. Jei pageidaujate, galite pridėti džiovintų arba šviežių žolelių.
-
Reklama
-
5. Pakepintus svogūnus ir česnakus grąžinkite į keptuvę. Švelniai išmaišykite. Užvirinkite ir uždenkite keptuvę dangčiu. Kad kiauliena būtų minkšta ir sultinga, patiekalą reikia troškinti ant minimalios ugnies.
-
6. Priklausomai nuo mėsos gabalėlių dydžio, troškinkite mėsą 40–60 minučių. Prieš patiekdami galite išimti kiaulieną iš keptuvės ir troškinti padažą, kol sutirštės (galite įdėti šiek tiek miltų).Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama