Cukinijų uogienė su apelsinais
4 (12 įvertinimai)
20 Porcijos
8 val.
Apie receptą
Jums atrodo, kad uogienę galima gaminti tik iš uogų ir vaisių? Tada atkreipiu jūsų dėmesį į originalų receptą – cukinijų uogienė su apelsinais. Cukinijų uogienė su apelsinais – labai įdomus daržovių ir vaisių derinys. Pabandykite pasigaminti namuose ir nustebsite, nes tikriausiai dar nesate valgę tokių cukinijų.
Paskirtis: Uogienių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Vaisiai /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Cukinijos1 kilogramas
-
Apelsinai2 vnt
-
Citrina1 vnt
-
Cukrus1 kilogramas
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Pirmiausia reikia kruopščiai nuplauti cukinijas ir nulupti jų odeles. Supjaustykite plonais mažais griežinėliais ir sudėkite platų dubenį. Nuplaukite citriną ir blanširuokite verdančiame vandenyje. Tada nusausinkite ir įtarkuokite šiek tiek žievelės. Supjaustykite pačią citriną, pašalinkite sėklas ir sudėkite į maišytuvą arba mėsmalę. Gautą citrinų masę supilkite į cukinijas.
-
2. Apelsinus nuplaukite ir taip pat užpilkite verdančiu vandeniu. Supjaustykite plonais griežinėliais, pašalinkite kaulus. Jei norite, galite nulupti apelsiną ir į uogienę įdėti tik minkštimą.
-
Reklama
-
3. Suberkite cukrų (cukraus kiekis turi būti toks pat, kaip ir cukinijos). Dabar visa tai turi būti atidėta 6-8 valandoms, kad apelsinai ir cukinijos išleistų pakankamai sulčių. Jūs netgi galite palikti per naktį.
-
4. Po kurio laiko, kai jau bus pakankamai sulčių, galite sumaišyti ir dėti uogienę virti. Retkarčiais reikės pamaišyti.
-
Reklama
-
5. Vidutiniškai užtruks apie 2 valandas, kol uogienė taps tiršta ir panaši į marmeladą. Cukinijų uogienę su apelsinais galima uždaryti į stiklainius žiemai arba suvalgyti iš karto.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4/5 (12 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama