Silkės užkandukas
5 (2 įvertinimai)
5 Porcijos
30 min.
Apie receptą
Vien todėl, kad patiekalas paprastas, dar nereiškia, kad jis turi būti negražus. Siūlau pasigaminti paprastą silkės užkandį, kurio nebūtų gėda patiekti jokioje šventėje. Skanus, ryškus, neįprastas. Pomidorai ir virtos bulvės turi būti mažo dydžio, kad būtų galima lengvai suvalgyti vienu ypu. Jei kas nori prie silkės pridėti tradicinį partnerį – svogūnus, patiekalą galite papuošti svogūnų laiškais.
Paskirtis: Šventiniam stalui receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# Daržovės /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušinių tryniai2 vnt
-
Varškė150 gramų
-
Kietasis sūris100 gramų
-
Majonezas1~2 šaukštai
-
Silkės filė2 vnt
-
Pomidorai2 vnt
-
Bulvės2 vnt
-
Krapai3~4 žiupsneliai
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Kiaušinius išvirkite kietai. Kiaušinių trynius sutrinkite šakute.
-
2. Į trynius sudėkite varškę, majonezą, maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Silkės filė smulkiai supjaustykite, suberkite į varškę ir išmaišykite.
-
4. Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite tvarkingais, ne mažesniais kaip 1 cm storio apskritimais.
-
Reklama
-
5. Pomidorus supjaustykite taip pat, kaip bulves. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
-
6. Rankomis iš varškės masės suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos smulkiai tarkuotame sūryje ir po vieną dėkite ant bulvių ir pomidorų.
-
Reklama
-
7. Kiekvieną gabalėlį papuoškite krapų šakele ir gabalėliu silkės.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama