Silkės užkandukas

Silkės užkandukas

5 (2 įvertinimai)

5 Porcijos
30 min.

Apie receptą

Vien todėl, kad patiekalas paprastas, dar nereiškia, kad jis turi būti negražus. Siūlau pasigaminti paprastą silkės užkandį, kurio nebūtų gėda patiekti jokioje šventėje. Skanus, ryškus, neįprastas. Pomidorai ir virtos bulvės turi būti mažo dydžio, kad būtų galima lengvai suvalgyti vienu ypu. Jei kas nori prie silkės pridėti tradicinį partnerį – svogūnus, patiekalą galite papuošti svogūnų laiškais.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaušinių tryniai
    2 vnt
  • Varškė
    150 gramų
  • Kietasis sūris
    100 gramų
  • Majonezas
    1~2 šaukštai
  • Silkės filė
    2 vnt
  • Pomidorai
    2 vnt
  • Bulvės
    2 vnt
  • Krapai
    3~4 žiupsneliai
  • Juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Kiaušinius išvirkite kietai. Kiaušinių trynius sutr...
    1. Bulves nulupkite, perpjaukite pusiau ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Kiaušinius išvirkite kietai. Kiaušinių trynius sutrinkite šakute.
  • Į trynius sudėkite varškę, majonezą, maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite.
    2. Į trynius sudėkite varškę, majonezą, maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite.
  • Reklama
  • Silkės filė smulkiai supjaustykite, suberkite į varškę ir išmaišykite.
    3. Silkės filė smulkiai supjaustykite, suberkite į varškę ir išmaišykite.
  • Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite tvarkingais, ne mažesniais kaip 1 cm storio apskritimais.
    4. Išvirtas bulves nulupkite ir supjaustykite tvarkingais, ne mažesniais kaip 1 cm storio apskritimais.
  • Reklama
  • Pomidorus supjaustykite taip pat, kaip bulves. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
    5. Pomidorus supjaustykite taip pat, kaip bulves. Sūrį smulkiai sutarkuokite.
  • Rankomis iš varškės masės suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos smulkiai tarkuotame sūryje ir po vieną dėkite ant bulvių ir pomidorų.
    6. Rankomis iš varškės masės suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos smulkiai tarkuotame sūryje ir po vieną dėkite ant bulvių ir pomidorų.
  • Reklama
  • Kiekvieną gabalėlį papuoškite krapų šakele ir gabalėliu silkės.
    7. Kiekvieną gabalėlį papuoškite krapų šakele ir gabalėliu silkės.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai