Medaus tortas su avietėmis
5 (2 įvertinimai)
10 Porcijos
19 val.
Apie receptą
Klasikinis medaus torto variantas ruošiamas su grietine. Tačiau įdėjus aviečių įdarą, jo skonis tampa rafinuotesnis. Avietės gali būti naudojamos šviežios arba šaldytos. Iš tokio ingredientų kiekio man gavosi 2,6 kg tortas. Aš papuošiau mandarinais, bet jis gali būti papuoštas bet kokiais kitais vaisiais ar saldumynais. O vasarą galima naudoti šviežias avietes. Jei papuošimas nėra svarbus, tortą galite tiesiog palikti apibarstytą trupiniais.
Paskirtis: Pyragų ir tortų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktai /
# Miltai /
# UogosReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Sviestas150 gramų
-
Cukrus340 gramų (240 gramų tešlai, 100 gramų įdarui)
-
Medus100 gramų
-
Kvietiniai miltai460 gramų
-
Soda1 arbatinis šaukštelis
-
Avietės300 gramų
-
Krakmolas1 šaukštas (+ šiek tiek vandens)
-
Grietinė900 gramų (kremui, nuo 20% riebumo)
-
Cukraus pudra150 gramų (kremui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus. Atkreipkite dėmesį į medaus kokybę, jis turi būti natūralus. Miltus iš anksto persijokite per sietelį.
-
2. Sviestą sumaišykite su medumi ir ištirpinkite ant viryklės. Tada atvėsinkite, kad mišinys nebūtų karštas.
-
Reklama
-
3. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi.
-
4. Tada sumaišykite medaus ir kiaušinių mišinį. Grąžinkite puodą ant ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite.
-
Reklama
-
5. Sudėkite sodą. Išmaišykite.
-
6. Masė pradės putoti ir padidės. Maišydami palaikykite ant ugnies minutę. Tada nukelkite keptuvę nuo ugnies ir atvėsinkite, kol sušils.
-
Reklama
-
7. Į atvėsusią masę pamažu įmaišykite miltus. Rezultatas turėtų būti tiršta medaus masė, kuri vis tiek prilimpa prie rankų. Uždenkite tešlą dangčiu ir palikite pastovėti 40 minučių. Tešla pailsės, pakils ir nustos lipti prie rankų. Šis momentas sumažina bendrą miltų kiekį. Tai reiškia, kad pyragaičiai bus poringesni ir geriau prisotinti kremo.
-
8. Kol tešla kyla, pasiruoškite aviečių įdarą. Avietes sumaišyti su cukrumi, krakmolu ir miltais. Įpilkite šiek tiek vandens. Maišydami užvirinkite mišinį. Kaitinant įdaras sutirštės. Tada atvėsinkite įdarą.
-
Reklama
-
9. Dabar tešlą galite iškočioti į pyragus. Gavau 9 pyragus 22 cm skersmens. 7 pyrago sluoksniai dedami į tortą, o 2 - torto apibarstymui.
-
10. Iškočiokite į ploną plutą, formele išpjaukite apskritimą ir pašalinkite tešlos perteklių. Pačią plutą subadykite šakute, kad kepant tešla neišsipūstų. Kepkite pyragus 180 laipsnių temperatūroje 2-3 minutes. Tada atvėsinkite visus pyragus.
-
Reklama
-
11. Norėdami paruošti kremą, išplakite grietinę su cukraus pudra. Išoriniam torto papuošimui palikite 200 gramų grietinės ir šiek tiek miltelių.
-
12. Pyragėlius aptepkite kremu ir uždėkite aviečių įdarą. Jei norite aviečių kiekviename sluoksnyje, tada išvirkite dvigubai daugiau įdaro.
-
13. Taigi surinkite tortą. Kiekvieną sluoksnį šiek tiek prispauskite vienas prie kito.
-
Reklama
-
14. Tortą apvyniokite acetato plėvele ir suveržkite į žiedą. Paspauskite viršutinę plutą, kad viduje esantis įdaras pasiskirstytų tolygiau. Tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
-
15. Tortas sustingo. Nuimkite žiedą ir plėvelę. Jų dėka tortas išeina lygus.
-
16. Atidėtus pyragus sutrinkite į trupinius.
-
17. Sumaišykite rezervuotą grietinę su milteliais. Lengvai aptepkite tortą iš šonų ir viršaus.
-
18. Gautais trupiniais apibarstykite tortą. Galite pabarstyti tik šonus arba visą tortą.
-
19. Papuoškite tortą pagal savo skonį.
-
20. Skanus medaus tortas su avietėmis yra paruoštas!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama