Kepta lydeka
5 (2 įvertinimai)
3 Porcijos
1 val.
Apie receptą
Ši gardi, tvirta, balta žuvis puikiai iškepa orkaitėje. Kiekvienas žuvies gabalėlis minkštas, o išorėje – traškus. Patiekite keptą žuvį su bet kokiu garnyru arba šviežiomis daržovėmis. Tai puikus, sotus patiekalas pietums ar vakarienei. Būtinai ją paruoškite ir pradžiuginkite savo šeimą bei draugus gardžiais pietumis ar vakariene.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# ŽuvisReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lydeka800 gramų (filė)
-
Džiūvėsėliai1/2 stiklinės
-
Traškučiai70 gramų
-
Sūris30 gramų
-
Pienas1/2 stiklinės
-
Sviestas30 gramų
-
Druskapagal skonį
-
Prieskoniaipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite ingredientus. -
2. Susmulkinkite traškučius į trupinius ir sumaišykite su džiūvėsėliais. -
Reklama
-
3. Tada į džiūvėsėlius sudėkite tarkuotą sūrį, druską ir prieskonius. Viską sumaišykite. -
4. Lydekos filė supjaustykite porcijomis. -
Reklama
-
5. Pamirkykite žuvį piene. -
6. Tada apvoliokite gautuose džiūvėsėliuose. -
Reklama
-
7. Sudėkite žuvį į karščiui atsparų indą ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių. -
8. Kepant žuvis šiek tiek sumažėjo. -
Reklama
-
9. Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštes ir patiekite. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















