Kepta lydeka

Kepta lydeka

5 (2 įvertinimai)

3 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ši gardi, tvirta, balta žuvis puikiai iškepa orkaitėje. Kiekvienas žuvies gabalėlis minkštas, o išorėje – traškus. Patiekite keptą žuvį su bet kokiu garnyru arba šviežiomis daržovėmis. Tai puikus, sotus patiekalas pietums ar vakarienei. Būtinai ją paruoškite ir pradžiuginkite savo šeimą bei draugus gardžiais pietumis ar vakariene.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lydeka
    800 gramų (filė)
  • Džiūvėsėliai
    1/2 stiklinės
  • Traškučiai
    70 gramų
  • Sūris
    30 gramų
  • Pienas
    1/2 stiklinės
  • Sviestas
    30 gramų
  • Druska
    pagal skonį
  • Prieskoniai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite ingredientus.
    1. Paruoškite ingredientus.
  • Susmulkinkite traškučius į trupinius ir sumaišykite su džiūvėsėliais.
    2. Susmulkinkite traškučius į trupinius ir sumaišykite su džiūvėsėliais.
  • Reklama
  • Tada į džiūvėsėlius sudėkite tarkuotą sūrį, druską ir prieskonius. Viską sumaišykite.
    3. Tada į džiūvėsėlius sudėkite tarkuotą sūrį, druską ir prieskonius. Viską sumaišykite.
  • Lydekos filė supjaustykite porcijomis.
    4. Lydekos filė supjaustykite porcijomis.
  • Reklama
  • Pamirkykite žuvį piene.
    5. Pamirkykite žuvį piene.
  • Tada apvoliokite gautuose džiūvėsėliuose.
    6. Tada apvoliokite gautuose džiūvėsėliuose.
  • Reklama
  • Sudėkite žuvį į karščiui atsparų indą ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
    7. Sudėkite žuvį į karščiui atsparų indą ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
  • Kepant žuvis šiek tiek sumažėjo.
    8. Kepant žuvis šiek tiek sumažėjo.
  • Reklama
  • Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštes ir patiekite.
    9. Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštes ir patiekite.
  • Skanaus!
    10. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai