Šviežių ananasų kompotas

Šviežių ananasų kompotas

5 (1 įvertinimai)

3 Porcijos
55 min.

Apie receptą

Neįtikėtinai skanus, kvapnus ananasų kompotas gali būti patiekiamas prie stalo bet kuriuo metu. O virti galite iš bet kokios brandos vaisių. Kompotas yra vidutiniškai saldus, švelnaus rūgštumo ir subtilaus ananasų aromato. Vietoj citrinos rūgšties galite įpilti citrinos arba laimo sulčių. Skaniausias kompotas gaunamas iš pernokusių, bet nesugedusių vaisių.

Receptai pagal ingredientus: # Vaisiai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Ananasai
    1/2 vnt
  • Cukrus
    100 gramų
  • Vanduo
    1 litras
  • Citrinų rūgštis
    1 žiupsnelis
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus kompotui gaminti. Kruopščiai nuplaukite vaisius ir nusausinkite.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus kompotui gaminti. Kruopščiai nuplaukite vaisius ir nusausinkite.
  • Ananasus nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą.
    2. Ananasus nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą.
  • Reklama
  • Į puodą sudėkite citrinos rūgštį.
    3. Į puodą sudėkite citrinos rūgštį.
  • Įpilkite cukraus.
    4. Įpilkite cukraus.
  • Reklama
  • Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Kompotą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių. Nukelkite nu...
    5. Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant vidutinės ugnies. Kompotą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 15 minučių. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu, palikite pastovėti ir atvėsti.
  • Mūsų šviežių ananasų kompotas yra paruoštas!
    6. Mūsų šviežių ananasų kompotas yra paruoštas!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Deimantė Lu
Autorius: Deimantė Lu

Deimantė yra „gaminimas.lt“ komandos narė, kurios sritis – saldumynai, kepiniai ir modernūs patiekalai. Ji nuolat eksperimentuoja virtuvėje, ieškodama naujų skonių derinių ir tobulų receptų. Deimantė turi ilgametę maisto tinklaraščio rašymo patirtį, puikiai išmano ingredientų mokslą ir dalinasi savo žiniomis, kad kiekvienas pyragas ar sausainis pavyktų nepriekaištingai. Jos receptai yra tikslūs, aiškūs ir kviečia mėgautis kūryba virtuvėje Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai