Rūgštynės žiemai
4.6 (5 įvertinimai)
3 Porcijos
20 min.
Apie receptą
Rūgštynės gerai išsilaiko stikliniuose indeliuose, tuomet galima panaudoti, pavyzdžiui, žaliesiems barščiams gaminti. Rūgštynių paruošimas žiemai yra labai paprastas. Rūgštynės atsargiai rūšiuojamos ir nuplaunamos. Rūgštynių lapus stambiai supjaustykite ir sumeskite į verdantį vandenį, kai tik pakeičia spalvą, sumažinkite ugnį ir pašalinkite susidariusias putas. Nedelsdami išdėliokite rūgštynes į sterilizuotus stiklainius. Produktą laikome šaldytuve arba vėsiame sandėliuke. Sėkmės!
Paskirtis: Konservavimo receptai
Receptai pagal ingredientus: Reklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Rūgštynėspagal poreikį
-
Vanduopagal poreikį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Rūgštynės atsargiai išrūšiuojame, pašaliname pažeistus lapus. Tada nuplaukite po šaltu vandeniu.
-
2. Stambiai supjaustykite lapus.
-
Reklama
-
3. Puode užviriname 2-3 litrus vandens ir suberiame į jį rūgštynes.
-
4. Kai tik rūgštynės pakeitė spalvą, nedelsdami sumažinkite ugnį iki minimumo. Nugriebkite putas.
-
Reklama
-
5. Rūgštynės dedame į sterilizuotus stiklainius, užpilame trupučiu skysčio, kuriame virė. Stiklainius užsukame dangteliais ir laukiame kol atvės. Rūgštynės turi būti laikomos arba šaldytuve, arba vėsioje ir tamsioje vietoje.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 4.6/5 (5 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama