Grietinės ir cukraus irisai
3.3 (3 įvertinimai)
10 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Naminis irisas visada skanesnis nei parduotuvėje. Ir nors su jais teks padirbėti, bet jie to verti. Atkreipkite dėmesį į receptą! Grietinę irisui imkite tik natūralią, tirštą ir skystą. Jei pageidaujama, dėl skonio galima pridėti vanilės. Kepimo metu būtinai išmaišykite, kad nesudegtų.
Paskirtis: Desertų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Grietinė400 gramų (25% riebumo)
-
Cukrus400 gramų
-
Sviestas40 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Į puodą ar troškintuvą storu dugnu supilkite grietinę ir suberkite cukrų, išmaišykite.
-
Reklama
-
3. Puodą uždėkite ant silpnos ugnies ir maišydami virkite ant mažos ugnies. Masė turi tapti tiršta, rusva. Supilkite sviestą ir nedelsdami išmaišykite iki vientisos masės.
-
4. Karštą masę supilkite į saldainių formelę ir visiškai atvėsinkite. Jei saldainių formos nėra, tiesiog supilkite masę į tinkamą formą, išteptą augaliniu aliejumi ir atvėsinkite, tada supjaustykite.
-
Reklama
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama