Salotos su burokėliais ir šparaginėmis pupelėmis
5 (1 įvertinimai)
2 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Tai daržovių salotos, kurios tinka gavėnios meniu. Jos sočios, maistingos ir labai skanios. Šparagines pupeles galima naudoti tiek šviežias, tiek šaldytas. Laimo sultis galima pakeisti raudonojo vyno actu, taip pat išeis skanu. Jei norite lengvos vakarienės, tai šios salotos puikiai tinka kaip pilnas patiekalas.
Paskirtis: Salotų receptai
Receptai pagal ingredientus:
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Burokėliai250 gramų
-
Pupelės200 gramų
-
Graikiniai riešutai30 gramų
-
Sūris100 gramų (feta arba mocarela)
-
Laimas1 vnt
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštai
-
Česnakai2 skiltelės
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus ingredientus.
-
2. Burokėlius nuplaukite, nusausinkite ir suvyniokite į foliją. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės. Iškepus burokėliams leiskite atvėsti, tada supjaustykite pusžiedžiais.
-
Reklama
-
3. Graikinius riešutus išdžiovinkite sausoje keptuvėje, tada stambiai supjaustykite.
-
4. Nuplaukite pupeles, nupjaukite uodegas, supjaustykite į 2-3 dalis. Virkite pasūdytame vandenyje 5-7 minutes.
-
Reklama
-
5. Padažui sumaišykite augalinį aliejų su laimo sultimis, įdėkite traiškyto česnako, druskos ir pipirų. Išmaišykite.
-
6. Lėkštėje išdėliokite burokėlius ir šparagines pupeles.
-
Reklama
-
7. Ant viršaus pabarstykite graikiniais riešutais ir kubeliais pjaustyto sūrio. Supilkite padažą.
-
8. Salotos su burokėliais ir šparaginėmis pupelėmis paruoštos, mėgaukitės maistu!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama