Lazanija su mėsa

Lazanija su mėsa

5 (2 įvertinimai)

6

Porcijos

2 val.

Gaminamo laikas

Apie receptą

Jūsų dėmesiui skiriamas klasikinis lazanijos receptas su žingsnis po žingsnio pateiktomis nuotraukomis.

Receptai pagal ingridientus: # Mėsa / # Daržovės / # Miltai / # Pieno produktai
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lazanijos lakštai
    400 gramų
  • Malta jautiena
    700 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakai
    3 gvazdikėliai
  • Morkos
    2 vnt
  • Salierai (stiebas)
    3 vnt
  • Saldieji pipirai
    1 vnt
  • Pomidorai
    500 gramų
  • Šviežios petražolės
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    pagal skonį
  • Pienas
    1 litras
  • Sviestas
    100 gramų
  • Miltai
    100 gramų
  • Kaip pagaminti

  • Lazanija su mėsa
    1. Taigi, pirmiausia paruoškime visus ingredientus.
  • Lazanija su mėsa
    2. Pradėkime nuo padažo gaminimo. Mes pomidorams darome kryžiaus formos pjūvius, dedame juos į verdantį vandenį ir laikome 15–20 sekundžių. Tada išpilame vandenį ir pomidorus padedame į šalį - leiskite jiems atvėsti.
  • Lazanija su mėsa
    3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Apie 10 minučių.
  • Lazanija su mėsa
    4. Sutarkuokite morkas ir suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 7-10 minučių.
  • Lazanija su mėsa
    5. Į keptuvę suberkite maltą jautieną, išminkykite ją mentele, sumaišykite su daržovėmis.
  • Lazanija su mėsa
    6. Maišykite ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Lazanija su mėsa
    7. Tada suberkite kubeliais supjaustytą salierą.
  • Lazanija su mėsa
    8. Tada - kubeliais pjaustytos paprikos.
  • Lazanija su mėsa
    9. Viską sumaišome.
  • Lazanija su mėsa
    10. Atvėsusius pomidorus sumalkite į košę, naudodami maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Gautą pomidorų tyrę supilkite į keptuvę.
  • Lazanija su mėsa
    11. Sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų, virkite 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Lazanija su mėsa
    12. Galiausiai suberkite smulkintas petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Įdaras paruoštas.
  • Lazanija su mėsa
    13. Dabar atėjo laikas gaminti bešamelio padažą. Į puodą suberkite sviestą, padėkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
  • Lazanija su mėsa
    14. Suberkite miltus ir greitai maišykite, kad nesusidarytų gabalėliai.
  • Lazanija su mėsa
    15. Maišykite toliau iki vientisos masės.
  • Lazanija su mėsa
    16. Iš lėto pilkite pieną ir maišykite.
  • Lazanija su mėsa
    17. Maišykite, kol padažas užvirs. Tada nuimkite nuo ugnies.
  • Lazanija su mėsa
    18. Laikas pradėti ruošti lazaniją. Atidžiai perskaitykite lazanijos lakštų gaminimo instrukcijas. Kai kuriuos lazanijos lakštus reikia iš anksto užvirinti vandenyje, kai kuriuos išankstinio apdorojimo nereikia. Darykite taip, kaip nurodyta. Mano paklodės turėjo būti išvirusios, todėl dedu jas į verdantį vandenį (po vieną, kitaip jos nesuliptų) ir išviriau tiek, kiek nurodyta instrukcijose.
  • Lazanija su mėsa
    19. Lazanijos lakštus atsargiai išimkite iš verdančio vandens ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
  • Lazanija su mėsa
    20. Į lengvai aliejumi išteptą kepimo indą įdėkite lazanijos lakštų sluoksnį (jei forma ir lakštai neatitinka dydžio, lakštus galima perpjauti).
  • Lazanija su mėsa
    21. Tada išdėliokite maždaug trečdalį įdaro.
  • Lazanija su mėsa
    22. Užpildykite nedideliu kiekiu padažo (apie 1/4 dalies) viršuje.
  • Lazanija su mėsa
    23. Pabarstykite tarkuoto sūrio.
  • Lazanija su mėsa
    24. Kartojame tą pačią procedūrą: lakšto sluoksnis - įdaro sluoksnis - padažas - sūris. Kol baigsis ingredientai (turiu 4 lazanijos lakštų sluoksnius, vadinasi, 3 sluoksnius įdaro). Viršuje turėtų būti lazanijos lakštų sluoksnis, suteptas padažu. Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame 40 minučių.
  • Lazanija su mėsa
    25. Ištraukiame lazaniją iš orkaitės, pabarstome tarkuotu parmezanu ir dedame į orkaitę dar 10 minučių. Išimame iš orkaitės paruoštą lazaniją, leidžiame jai šiek tiek atvėsti, o tada patiekiame prie stalo.
  • Lazanija su mėsa
    26. Skanaus!
    Daugiau panašių receptų rasite paspaudę ČIA!
    Sekantis receptas:
Rekomenduojami receptai