Lazanija su mėsa

Lazanija su mėsa

4 (4 įvertinimai)

6 Porcijos
2 val.

Apie receptą

Jūsų dėmesiui skiriamas klasikinis lazanijos receptas su žingsnis po žingsnio pateiktomis nuotraukomis.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa / # Daržovės / # Miltai / # Pieno produktai
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Lazanijos lakštai
    400 gramų
  • Malta jautiena
    700 gramų
  • Svogūnas
    1 vnt
  • Česnakai
    3 gvazdikėliai
  • Morkos
    2 vnt
  • Salierai (stiebas)
    3 vnt
  • Saldieji pipirai
    1 vnt
  • Pomidorai
    500 gramų
  • Šviežios petražolės
    pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus
    pagal skonį
  • Pienas
    1 litras
  • Sviestas
    100 gramų
  • Miltai
    100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
  • Taigi, pirmiausia paruoškime visus ingredientus.
    1. Taigi, pirmiausia paruoškime visus ingredientus.
  • Pradėkime nuo padažo gaminimo. Mes pomidorams darome kryžiaus formos pjūvius, dedame juos į verdantį vandenį ir laikome 15–20 sekundžių. ...
    2. Pradėkime nuo padažo gaminimo. Mes pomidorams darome kryžiaus formos pjūvius, dedame juos į verdantį vandenį ir laikome 15–20 sekundžių. Tada išpilame vandenį ir pomidorus padedame į šalį - leiskite jiems atvėsti.
  • Reklama
  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite an...
    3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Apie 10 minučių.
  • Sutarkuokite morkas ir suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 7-10 minučių.
    4. Sutarkuokite morkas ir suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 7-10 minučių.
  • Reklama
  • Į keptuvę suberkite maltą jautieną, išminkykite ją mentele, sumaišykite su daržovėmis.
    5. Į keptuvę suberkite maltą jautieną, išminkykite ją mentele, sumaišykite su daržovėmis.
  • Maišykite ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.
    6. Maišykite ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.
  • Reklama
  • Tada suberkite kubeliais supjaustytą salierą.
    7. Tada suberkite kubeliais supjaustytą salierą.
  • Tada - kubeliais pjaustytos paprikos.
    8. Tada - kubeliais pjaustytos paprikos.
  • Reklama
  • Viską sumaišome.
    9. Viską sumaišome.
  • Atvėsusius pomidorus sumalkite į košę, naudodami maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Gautą pomidorų tyrę supilkite į keptuvę.
    10. Atvėsusius pomidorus sumalkite į košę, naudodami maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Gautą pomidorų tyrę supilkite į keptuvę.
  • Reklama
  • Sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų, virkite 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.
    11. Sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų, virkite 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.
  • Galiausiai suberkite smulkintas petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Įdaras paruoštas.
    12. Galiausiai suberkite smulkintas petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Įdaras paruoštas.
  • Dabar atėjo laikas gaminti bešamelio padažą. Į puodą suberkite sviestą, padėkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
    13. Dabar atėjo laikas gaminti bešamelio padažą. Į puodą suberkite sviestą, padėkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
  • Reklama
  • Suberkite miltus ir greitai maišykite, kad nesusidarytų gabalėliai.
    14. Suberkite miltus ir greitai maišykite, kad nesusidarytų gabalėliai.
  • Maišykite toliau iki vientisos masės.
    15. Maišykite toliau iki vientisos masės.
  • Iš lėto pilkite pieną ir maišykite.
    16. Iš lėto pilkite pieną ir maišykite.
  • Maišykite, kol padažas užvirs. Tada nuimkite nuo ugnies.
    17. Maišykite, kol padažas užvirs. Tada nuimkite nuo ugnies.
  • Laikas pradėti ruošti lazaniją. Atidžiai perskaitykite lazanijos lakštų gaminimo instrukcijas. Kai kuriuos lazanijos lakštus reikia iš an...
    18. Laikas pradėti ruošti lazaniją. Atidžiai perskaitykite lazanijos lakštų gaminimo instrukcijas. Kai kuriuos lazanijos lakštus reikia iš anksto užvirinti vandenyje, kai kuriuos išankstinio apdorojimo nereikia. Darykite taip, kaip nurodyta. Mano paklodės turėjo būti išvirusios, todėl dedu jas į verdantį vandenį (po vieną, kitaip jos nesuliptų) ir išviriau tiek, kiek nurodyta instrukcijose.
  • Lazanijos lakštus atsargiai išimkite iš verdančio vandens ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
    19. Lazanijos lakštus atsargiai išimkite iš verdančio vandens ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
  • Į lengvai aliejumi išteptą kepimo indą įdėkite lazanijos lakštų sluoksnį (jei forma ir lakštai neatitinka dydžio, lakštus galima perpjauti).
    20. Į lengvai aliejumi išteptą kepimo indą įdėkite lazanijos lakštų sluoksnį (jei forma ir lakštai neatitinka dydžio, lakštus galima perpjauti).
  • Tada išdėliokite maždaug trečdalį įdaro.
    21. Tada išdėliokite maždaug trečdalį įdaro.
  • Užpildykite  nedideliu kiekiu  padažo (apie 1/4 dalies) viršuje.
    22. Užpildykite nedideliu kiekiu padažo (apie 1/4 dalies) viršuje.
  • Pabarstykite tarkuoto sūrio.
    23. Pabarstykite tarkuoto sūrio.
  • Kartojame tą pačią procedūrą: lakšto sluoksnis - įdaro sluoksnis - padažas - sūris. Kol baigsis ingredientai (turiu 4 lazanijos lakštų sl...
    24. Kartojame tą pačią procedūrą: lakšto sluoksnis - įdaro sluoksnis - padažas - sūris. Kol baigsis ingredientai (turiu 4 lazanijos lakštų sluoksnius, vadinasi, 3 sluoksnius įdaro). Viršuje turėtų būti lazanijos lakštų sluoksnis, suteptas padažu. Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame 40 minučių.
  • Ištraukiame lazaniją iš orkaitės, pabarstome tarkuotu parmezanu ir dedame į orkaitę dar 10 minučių. Išimame iš orkaitės paruoštą lazaniją...
    25. Ištraukiame lazaniją iš orkaitės, pabarstome tarkuotu parmezanu ir dedame į orkaitę dar 10 minučių. Išimame iš orkaitės paruoštą lazaniją, leidžiame jai šiek tiek atvėsti, o tada patiekiame prie stalo.
  • Skanaus!
    26. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 4/5 (4 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai