Lazanija su mėsa
4 (4 įvertinimai)
6 Porcijos
2 val.
Apie receptą
Jūsų dėmesiui skiriamas klasikinis lazanijos receptas su žingsnis po žingsnio pateiktomis nuotraukomis.
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Mėsa /
# Daržovės /
# Miltai /
# Pieno produktaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Lazanijos lakštai400 gramų
-
Malta jautiena700 gramų
-
Svogūnas1 vnt
-
Česnakai3 gvazdikėliai
-
Morkos2 vnt
-
Salierai (stiebas)3 vnt
-
Saldieji pipirai1 vnt
-
Pomidorai500 gramų
-
Šviežios petražolėspagal skonį
-
Alyvuogių aliejuspagal skonį
-
Pienas1 litras
-
Sviestas100 gramų
-
Miltai100 gramų
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Taigi, pirmiausia paruoškime visus ingredientus.
-
2. Pradėkime nuo padažo gaminimo. Mes pomidorams darome kryžiaus formos pjūvius, dedame juos į verdantį vandenį ir laikome 15–20 sekundžių. Tada išpilame vandenį ir pomidorus padedame į šalį - leiskite jiems atvėsti.
-
Reklama
-
3. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami, kol suminkštės. Apie 10 minučių.
-
4. Sutarkuokite morkas ir suberkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Maišykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 7-10 minučių.
-
Reklama
-
5. Į keptuvę suberkite maltą jautieną, išminkykite ją mentele, sumaišykite su daržovėmis.
-
6. Maišykite ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.
-
Reklama
-
7. Tada suberkite kubeliais supjaustytą salierą.
-
8. Tada - kubeliais pjaustytos paprikos.
-
Reklama
-
9. Viską sumaišome.
-
10. Atvėsusius pomidorus sumalkite į košę, naudodami maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Gautą pomidorų tyrę supilkite į keptuvę.
-
Reklama
-
11. Sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų, virkite 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.
-
12. Galiausiai suberkite smulkintas petražoles, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Įdaras paruoštas.
-
13. Dabar atėjo laikas gaminti bešamelio padažą. Į puodą suberkite sviestą, padėkite ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą.
-
Reklama
-
14. Suberkite miltus ir greitai maišykite, kad nesusidarytų gabalėliai.
-
15. Maišykite toliau iki vientisos masės.
-
16. Iš lėto pilkite pieną ir maišykite.
-
17. Maišykite, kol padažas užvirs. Tada nuimkite nuo ugnies.
-
18. Laikas pradėti ruošti lazaniją. Atidžiai perskaitykite lazanijos lakštų gaminimo instrukcijas. Kai kuriuos lazanijos lakštus reikia iš anksto užvirinti vandenyje, kai kuriuos išankstinio apdorojimo nereikia. Darykite taip, kaip nurodyta. Mano paklodės turėjo būti išvirusios, todėl dedu jas į verdantį vandenį (po vieną, kitaip jos nesuliptų) ir išviriau tiek, kiek nurodyta instrukcijose.
-
19. Lazanijos lakštus atsargiai išimkite iš verdančio vandens ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti.
-
20. Į lengvai aliejumi išteptą kepimo indą įdėkite lazanijos lakštų sluoksnį (jei forma ir lakštai neatitinka dydžio, lakštus galima perpjauti).
-
21. Tada išdėliokite maždaug trečdalį įdaro.
-
22. Užpildykite nedideliu kiekiu padažo (apie 1/4 dalies) viršuje.
-
23. Pabarstykite tarkuoto sūrio.
-
24. Kartojame tą pačią procedūrą: lakšto sluoksnis - įdaro sluoksnis - padažas - sūris. Kol baigsis ingredientai (turiu 4 lazanijos lakštų sluoksnius, vadinasi, 3 sluoksnius įdaro). Viršuje turėtų būti lazanijos lakštų sluoksnis, suteptas padažu. Kepimo indą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepame 40 minučių.
-
25. Ištraukiame lazaniją iš orkaitės, pabarstome tarkuotu parmezanu ir dedame į orkaitę dar 10 minučių. Išimame iš orkaitės paruoštą lazaniją, leidžiame jai šiek tiek atvėsti, o tada patiekiame prie stalo.
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama