Upėtakis su petražolėmis orkaitėje

Upėtakis su petražolėmis orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

5-7 Porcijos
1 val. 40 min.

Apie receptą

Visas orkaitėje keptas upėtakis – vienas sveikiausių ir skaniausių patiekalų. Paruošimas yra labai paprastas ir nesukelia sunkumų. Jei norite pikantiškesnio skonio ir aromato, pridėkite šviežių petražolių ir citrinos. Labai skani, sveika žuvis, malonaus skonio ir žolelių aromato, citrinos ir sojos padažo. Puikiai tinka šventiniam stalui ar lengvai vakarienei. Jei turite laiko, galite žuvį pamarinuoti ilgiau. Jei pageidaujama, žuvį galima kepti rankovėje arba folijoje.

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Upėtakis
    2 vnt (po 350 gramų)
  • Šviežios petražolės
    1 krūva
  • Alyvuogių aliejus
    2 šaukštai
  • Sojų padažas
    3 šaukštai
  • Citrina
    1/2 vnt
  • Druska
    pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Rinkitės maždaug tokio paties dydžio žuvis, kad jos keptų tuo pačiu metu.
    1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Rinkitės maždaug tokio paties dydžio žuvis, kad jos keptų tuo pačiu metu.
  • Paruoškite padažą žuvies marinavimui. Sumaišykite sojos padažą, alyvuogių aliejų ir maltus juoduosius pipirus. Jei sojos padažas nėra lab...
    2. Paruoškite padažą žuvies marinavimui. Sumaišykite sojos padažą, alyvuogių aliejų ir maltus juoduosius pipirus. Jei sojos padažas nėra labai sūrus, įberkite druskos pagal skonį.
  • Reklama
  • Išdarinėkite žuvį, išimkite žiaunas ir pelekus, nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
    3. Išdarinėkite žuvį, išimkite žiaunas ir pelekus, nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  • Paruoštą žuvį sudėkite į kepimo indą. Supilkite paruoštą padažą. Siųsti marinuotis į šaldytuvą 30-60 min. Marinavimo metu žuvį keletą kar...
    4. Paruoštą žuvį sudėkite į kepimo indą. Supilkite paruoštą padažą. Siųsti marinuotis į šaldytuvą 30-60 min. Marinavimo metu žuvį keletą kartų apverskite, kad padažas ją iš visų pusių apsemtų.
  • Reklama
  • Išimkite žuvį iš šaldytuvo, pilvą užpildykite petražolių šakelėmis ir citrinos griežinėliais. Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą o...
    5. Išimkite žuvį iš šaldytuvo, pilvą užpildykite petražolių šakelėmis ir citrinos griežinėliais. Dėkite kepti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Kepant žuvį apverskite 1-2 kartus.
  • Išimkite paruoštą žuvį ir patiekite su bet kokiu garnyru. Prieš patiekiant apšlakstykite citrinos sultimis. Skanaus!
    6. Išimkite paruoštą žuvį ir patiekite su bet kokiu garnyru. Prieš patiekiant apšlakstykite citrinos sultimis. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Lina Rom
Autorius: Lina Rom

Lina yra aistringa namų virtuvės šefė, kurios didžiausias malonumas – dalintis išbandytais ir mylimais šeimos receptais. Ji specializuojasi greitai ir lengvai paruošiamais, bet visada skaniais patiekalais, puikiai tinkančiais užsiėmusioms šeimoms. Linos patirtis kulinarijoje augo kartu su jos šeima, o dabar ji savo praktiškais patarimais ir nuoširdžiais receptais dalinasi su gaminimas.lt skaitytojais. Jos tikslas – įkvėpti kiekvieną atrasti gaminimo džiaugsmą. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai