Kepenų blynai su įdaru
5 (2 įvertinimai)
8 Porcijos
45 min.
Apie receptą
Siūlau išsikepti labai skanių ir sočiųjų kepenėlių blynų, įdarytų keptais svogūnais ir morkomis. Šiam patiekalui galite naudoti bet kokias kepenėles: vištienos, kalakutienos, kiaulienos ar jautienos. Tačiau būtent iš vištienos kepenų blynai būna ypač švelnūs. Iš tokio ingredientų kiekio dažniausiai išeina 8-10 22-24 cm skersmens blynai. Galite paeksperimentuoti su įdaru ir dėti, jei norite, keptų grybų, raugintų agurkų, grietinės ar grietinėlės. Ruoškite suktinukus pagal šį receptą ir jie puikiai tiks ne tik kasdieniame, bet ir šventiniame meniu!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Daržovės /
# MiltaiReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Vištienos kepenėlės400 gramų
-
Kiaušiniai3 vnt
-
Pienas200 mililitrų
-
Miltai60 gramų
-
Augalinis aliejus30 mililitrų
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
-
Svogūnai1 vnt (didelis)
-
Morkos2 vnt
-
Augalinis aliejus30 mililitrų
-
Grietinė200 gramų
-
Česnakai2~3 skiltelės
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus.
-
2. Nuplautas kepenėles supjaustykite vidutiniais gabalėliais, susmulkinkite jums patogiu būdu. Aš sutrinu blenderio dubenyje, bet kepenėles galite sumalti per mėsmalę.
-
Reklama
-
3. Į susmulkintas kepenėles įmuškite kiaušinių, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
-
4. Supilkite pieną, suberkite miltus. Išplakite iki vientisos masės. Įpilkite augalinio aliejaus ir vėl sumaišykite.
-
Reklama
-
5. Kepenėlių tešlą supilkite į dubenį.
-
6. Gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje apkepkite 8-10 plonų blynelių.
-
Reklama
-
7. Kepkite iš kiekvienos pusės 1-2 minutes.
-
8. Įdarui į keptuvę su sviestu suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir tarkuotas morkas. Pirmiausia troškinkite daržoves, kol suminkštės.
-
Reklama
-
9. Supilkite šiek tiek vandens (apie 50 ml) ir troškinkite uždengę 10 minučių. Druska ir pipirai pagal skonį.
-
10. Padažui sumaišyti grietinę, per spaudą perspaustą česnaką, druską ir juoduosius pipirus.
-
Reklama
-
11. Iškepusius blynus sukraukite į krūvą.
-
12. Blyną apliekite grietinės padažu.
-
13. Ant maždaug 1/3 dalies dėkite daržovių įdarą.
-
Reklama
-
14. Suvynioti. Taip paruoškite visus suktinukus. Dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms.
-
15. Patiekite atšaldytą. Skanaus!Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (2 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama