Karpis orkaitėje

Karpis orkaitėje

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val. 30 min.

Apie receptą

Keptas karpis yra labai kvapni ir sultinga žuvis. Šis patiekalas puikiai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir šeimos vakarienei. Gaminant galite pridėti mėgstamų prieskonių. Vietoj krapų galite naudoti petražoles arba šviežią baziliką. Būtinai išbandykite šį receptą ir pradžiuginkite savo šeimą gardžiu patiekalu!

Receptai pagal ingredientus: # Žuvis / # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Karpis
    1 kilogramas
  • Morka
    1 vnt
  • Svogūnai
    1 vnt
  • Citrina
    1/2 vnt
  • Pomidoras
    1/2 vnt
  • Augalinis aliejus
    60 mililitrų
  • Česnakas
    3 skiltelės
  • Raudonėlis
    1 arbatinis šaukštelis
  • Krapai
    10 gramų
  • Druska
    1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus
    3 šaukštai (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
  • Nulupkite ir nuplaukite svogūną, morką ir česnako skilteles. Kruopščiai nuplaukite pomidorą ir citriną. Šviežius krapus nuplaukite tekanč...
    1. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, morką ir česnako skilteles. Kruopščiai nuplaukite pomidorą ir citriną. Šviežius krapus nuplaukite tekančiu vandeniu.
  • Pirmiausia paruoškite marinatą žuviai. Paimkite nedidelį dubenėlį ir supilkite į jį šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus. Įmaišykite šie...
    2. Pirmiausia paruoškite marinatą žuviai. Paimkite nedidelį dubenėlį ir supilkite į jį šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus. Įmaišykite šiek tiek džiovinto raudonėlio. Česnaką išspauskite per česnakų spaustuką ir įberkite druskos.
  • Reklama
  • Viską sumaišykite arbatiniu šaukšteliu – marinatas paruoštas.
    3. Viską sumaišykite arbatiniu šaukšteliu – marinatas paruoštas.
  • Smulkiai supjaustykite svogūną.
    4. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  • Reklama
  • Morkas sutarkuokite stambia tarka.
    5. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  • Į keptuvę įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną bei morką. Kepkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišyda...
    6. Į keptuvę įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną bei morką. Kepkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami mentele, kol suminkštės.
  • Reklama
  • Dabar pasirūpinkime karpiu. Aš naudojau šviežią karpį, todėl jo atitirpinti nereikia. Nuimkite galvą (jei norite, galite jos nenuimti), n...
    7. Dabar pasirūpinkime karpiu. Aš naudojau šviežią karpį, todėl jo atitirpinti nereikia. Nuimkite galvą (jei norite, galite jos nenuimti), nupjaukite pelekus, išvalykite žvynus ir pilvą. Kruopščiai nuplaukite žuvį iš visų pusių vėsiame vandenyje.
  • Plonai supjaustykite pusę citrinos ir pomidorą. Smulkiai supjaustykite šviežius krapus.
    8. Plonai supjaustykite pusę citrinos ir pomidorą. Smulkiai supjaustykite šviežius krapus.
  • Reklama
  • Paruoštą karpį dėkite į tinkamą indą. Aš naudojau keraminį kepimo indą. Užpilkite žuvį marinatu ir gerai įmasažuokite iš vidaus ir išorės...
    9. Paruoštą karpį dėkite į tinkamą indą. Aš naudojau keraminį kepimo indą. Užpilkite žuvį marinatu ir gerai įmasažuokite iš vidaus ir išorės. Palaikykite 20–30 minučių.
  • Tada žuvies pilvą sandariai pripildykite kepintais svogūnais ir morkomis, suberkite smulkiai supjaustytus krapus (krapus galite iš anksto...
    10. Tada žuvies pilvą sandariai pripildykite kepintais svogūnais ir morkomis, suberkite smulkiai supjaustytus krapus (krapus galite iš anksto sumaišyti su keptomis daržovėmis). Aštriu peiliu padarykite plonus plyšius žuvyje ir įdarykite juos plonomis citrinos ir pomidoro griežinėliais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes.
  • Reklama
  • Paruoštą karpį perkelkite į lėkštę ir patiekite.
    11. Paruoštą karpį perkelkite į lėkštę ir patiekite.
  • Skanaus!
    12. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai