Karpis orkaitėje
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
1 val. 30 min.
Apie receptą
Keptas karpis yra labai kvapni ir sultinga žuvis. Šis patiekalas puikiai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir šeimos vakarienei. Gaminant galite pridėti mėgstamų prieskonių. Vietoj krapų galite naudoti petražoles arba šviežią baziliką. Būtinai išbandykite šį receptą ir pradžiuginkite savo šeimą gardžiu patiekalu!
Paskirtis: Vakarienės receptai
Receptai pagal ingredientus:
# Žuvis /
# DaržovėsReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Karpis1 kilogramas
-
Morka1 vnt
-
Svogūnai1 vnt
-
Citrina1/2 vnt
-
Pomidoras1/2 vnt
-
Augalinis aliejus60 mililitrų
-
Česnakas3 skiltelės
-
Raudonėlis1 arbatinis šaukštelis
-
Krapai10 gramų
-
Druska1 arbatinis šaukštelis
-
Augalinis aliejus3 šaukštai (kepimui)
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Nulupkite ir nuplaukite svogūną, morką ir česnako skilteles. Kruopščiai nuplaukite pomidorą ir citriną. Šviežius krapus nuplaukite tekančiu vandeniu. -
2. Pirmiausia paruoškite marinatą žuviai. Paimkite nedidelį dubenėlį ir supilkite į jį šiek tiek bekvapio augalinio aliejaus. Įmaišykite šiek tiek džiovinto raudonėlio. Česnaką išspauskite per česnakų spaustuką ir įberkite druskos. -
Reklama
-
3. Viską sumaišykite arbatiniu šaukšteliu – marinatas paruoštas. -
4. Smulkiai supjaustykite svogūną. -
Reklama
-
5. Morkas sutarkuokite stambia tarka. -
6. Į keptuvę įpilkite 3 šaukštus augalinio aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną bei morką. Kepkite ant silpnos ugnies, reguliariai maišydami mentele, kol suminkštės. -
Reklama
-
7. Dabar pasirūpinkime karpiu. Aš naudojau šviežią karpį, todėl jo atitirpinti nereikia. Nuimkite galvą (jei norite, galite jos nenuimti), nupjaukite pelekus, išvalykite žvynus ir pilvą. Kruopščiai nuplaukite žuvį iš visų pusių vėsiame vandenyje. -
8. Plonai supjaustykite pusę citrinos ir pomidorą. Smulkiai supjaustykite šviežius krapus. -
Reklama
-
9. Paruoštą karpį dėkite į tinkamą indą. Aš naudojau keraminį kepimo indą. Užpilkite žuvį marinatu ir gerai įmasažuokite iš vidaus ir išorės. Palaikykite 20–30 minučių. -
10. Tada žuvies pilvą sandariai pripildykite kepintais svogūnais ir morkomis, suberkite smulkiai supjaustytus krapus (krapus galite iš anksto sumaišyti su keptomis daržovėmis). Aštriu peiliu padarykite plonus plyšius žuvyje ir įdarykite juos plonomis citrinos ir pomidoro griežinėliais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes. -
Reklama
-
11. Paruoštą karpį perkelkite į lėkštę ir patiekite. -
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama




















