Dešra Servelatas

Dešra Servelatas

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
36 val.

Apie receptą

Parduotuvėse parduodami mėsos skanėstai jau seniai nebuvo patikimi. Konservantai, kvapiosios medžiagos ir t.t. Jei savo rankomis gaminsite namines natūralias dešras bus ir sveikiau ir skaniau. Procesas nėra lengvas, ilgas ir daugiapakopis, tačiau rezultatu tikrai liksite patenkinti. Tokią dešrą nebaisu valgyti ir net duoti vaikams. Puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams ar užkandžiams.

Receptai pagal ingredientus: # Mėsa
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Kiaulienos lašiniai
    1 Kilogramas (50% visos mėsos)
  • Liesa kiauliena
    1/2 kilogramas
  • Jautiena
    1/2 kilogramas
  • Cukrus
    2 gramai
  • Pipirai
    1.5 gramų
  • Nitritinė druska
    24 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
  • Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite. Padėkite į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų.
    1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite. Padėkite į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų.
  • Tada sumalkite.
    2. Tada sumalkite.
  • Reklama
  • Pamirkykite lukštus šiltame vandenyje.
    3. Pamirkykite lukštus šiltame vandenyje.
  • Malta mėsa turi būti labai minkšta ir vienoda. Todėl geriausia papildomai plakti mikseriu 5-7 minutes vidutiniu greičiu. Tada suberkite p...
    4. Malta mėsa turi būti labai minkšta ir vienoda. Todėl geriausia papildomai plakti mikseriu 5-7 minutes vidutiniu greičiu. Tada suberkite prieskonius ir druską, vėl išmaišykite.
  • Reklama
  • Naudodami specialų priedą mėsmalei (arba, pavyzdžiui, virtuviniam kombainui), pripildykite lukštus malta mėsa. Stipriai susukite kraštus....
    5. Naudodami specialų priedą mėsmalei (arba, pavyzdžiui, virtuviniam kombainui), pripildykite lukštus malta mėsa. Stipriai susukite kraštus. Padėkite dešrą į šaldytuvą vienai dienai.
  • Kitas žingsnis – rūkymas.
    6. Kitas žingsnis – rūkymas.
  • Reklama
  • Prireiks apie valandą rūkyti 60 laipsnių temperatūroje.
    7. Prireiks apie valandą rūkyti 60 laipsnių temperatūroje.
  • Toliau reikia išvirti „Servelatą“. Šiam procesui reikalingas termometras, leidžiantis stebėti temperatūrą dešros viduje.
    8. Toliau reikia išvirti „Servelatą“. Šiam procesui reikalingas termometras, leidžiantis stebėti temperatūrą dešros viduje.
  • Reklama
  • Virkite dešrą ant labai silpnos ugnies, kol viduje temperatūra pasieks 71-72 laipsnius (laiku tai kiek mažiau nei valanda). Po to galite ...
    9. Virkite dešrą ant labai silpnos ugnies, kol viduje temperatūra pasieks 71-72 laipsnius (laiku tai kiek mažiau nei valanda). Po to galite atsargiai išimti dešrą ir atvėsinti.
  • Paskutinis etapas – šaltas rūkymas apie 12 valandų. Tik po to pajusite tikrą, visiems gerai žinomą Servelato skonį.
    10. Paskutinis etapas – šaltas rūkymas apie 12 valandų. Tik po to pajusite tikrą, visiems gerai žinomą Servelato skonį.
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai