Dešra Servelatas
5 (1 įvertinimai)
4 Porcijos
36 val.
Apie receptą
Parduotuvėse parduodami mėsos skanėstai jau seniai nebuvo patikimi. Konservantai, kvapiosios medžiagos ir t.t. Jei savo rankomis gaminsite namines natūralias dešras bus ir sveikiau ir skaniau. Procesas nėra lengvas, ilgas ir daugiapakopis, tačiau rezultatu tikrai liksite patenkinti. Tokią dešrą nebaisu valgyti ir net duoti vaikams. Puikus pasirinkimas greitiems pusryčiams ar užkandžiams.
Paskirtis: Užkandžių receptai
Receptai pagal ingredientus:
# MėsaReklama
-
Reikalingi ingredientai:
-
Kiaulienos lašiniai1 Kilogramas (50% visos mėsos)
-
Liesa kiauliena1/2 kilogramas
-
Jautiena1/2 kilogramas
-
Cukrus2 gramai
-
Pipirai1.5 gramų
-
Nitritinė druska24 gramai
Reklama
Gaminimo eiga
-
1. Mėsą nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite. Padėkite į šaldiklį, kad šiek tiek sustingtų.
-
2. Tada sumalkite.
-
Reklama
-
3. Pamirkykite lukštus šiltame vandenyje.
-
4. Malta mėsa turi būti labai minkšta ir vienoda. Todėl geriausia papildomai plakti mikseriu 5-7 minutes vidutiniu greičiu. Tada suberkite prieskonius ir druską, vėl išmaišykite.
-
Reklama
-
5. Naudodami specialų priedą mėsmalei (arba, pavyzdžiui, virtuviniam kombainui), pripildykite lukštus malta mėsa. Stipriai susukite kraštus. Padėkite dešrą į šaldytuvą vienai dienai.
-
6. Kitas žingsnis – rūkymas.
-
Reklama
-
7. Prireiks apie valandą rūkyti 60 laipsnių temperatūroje.
-
8. Toliau reikia išvirti „Servelatą“. Šiam procesui reikalingas termometras, leidžiantis stebėti temperatūrą dešros viduje.
-
Reklama
-
9. Virkite dešrą ant labai silpnos ugnies, kol viduje temperatūra pasieks 71-72 laipsnius (laiku tai kiek mažiau nei valanda). Po to galite atsargiai išimti dešrą ir atvėsinti.
-
10. Paskutinis etapas – šaltas rūkymas apie 12 valandų. Tik po to pajusite tikrą, visiems gerai žinomą Servelato skonį.Šaltinis: povar.ruRecepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)Ačiū už jūsų įvertinimą!
-
Reklama
Šiandien populiariausi receptai
-
Reklama