Grikiai su grybais moliniame puode

Grikiai su grybais moliniame puode

5 (1 įvertinimai)

4 Porcijos
1 val.

Apie receptą

Ruošti grikius su grybais moliniame puode - tikras malonumas. Siūlau savo variantą, kaip juos paruošti: labai greitai ir skaniai. Grybus galima naudoti bet kokius, kokie tik yra po ranka. Grikiai su grybais moliniame puode - sotus ir skanus pietų patiekalas. Aromatingas kvapas iš karto pažadina apetitus. Iš vienos pusės, grikiais su grybais moliniame puode galima sočiai pamaitinti net vyrus. Iš kitos pusės, tai dietinis patiekalas. Trumpai tariant, visi valgantieji liks patenkinti. Aš dažnai gaminu šį patiekalą savo šeimai ir jums taip pat rekomenduoju.

Paskirtis: Pietų receptai
Receptai pagal ingredientus: # Daržovės
Reklama
  • Reikalingi ingredientai:

  • Grikių kruopos
    1,5 stiklinės
  • Svogūnas
    1~2 vnt
  • Grybai
    200 gramų
  • Žalumynai
    pagal skonį (laiškiniai svogūnai, krapai)
  • Druska
    pagal skonį
Reklama
Gaminimo eiga
  • Grikių kruopas atrinkite, gerai nuplaukite šaltu vandeniu, pasūdykite pagal skonį ir sudėkite į molinį puodą.
    1. Grikių kruopas atrinkite, gerai nuplaukite šaltu vandeniu, pasūdykite pagal skonį ir sudėkite į molinį puodą.
  • Nulupkite vieną ar du svogūnus (jei svogūnai maži). Supjaustykite ir pakepinkite ant augalinio aliejaus iki auksinės spalvos.
    2. Nulupkite vieną ar du svogūnus (jei svogūnai maži). Supjaustykite ir pakepinkite ant augalinio aliejaus iki auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Grybus atrinkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
    3. Grybus atrinkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  • Sudėkite grybus į keptuvę, kur kepa svogūnai. Pagardinkite druska pagal skonį ir kepkite kartu iki auksinės spalvos.
    4. Sudėkite grybus į keptuvę, kur kepa svogūnai. Pagardinkite druska pagal skonį ir kepkite kartu iki auksinės spalvos.
  • Reklama
  • Sudėkite svogūnus su grybais į puodą su grikiais. Šiek tiek išmaišykite.
    5. Sudėkite svogūnus su grybais į puodą su grikiais. Šiek tiek išmaišykite.
  • Supjaustykite žalumynus. Aš naudojau laiškinius svogūnus ir krapus, bet galima pridėti ir petražolių.
    6. Supjaustykite žalumynus. Aš naudojau laiškinius svogūnus ir krapus, bet galima pridėti ir petražolių.
  • Reklama
  • Sudėkite žalumynus į puodą ir užpilkite vandeniu beveik iki viršaus. Dėkite į orkaitę 40-60 minučių.
    7. Sudėkite žalumynus į puodą ir užpilkite vandeniu beveik iki viršaus. Dėkite į orkaitę 40-60 minučių.
  • Išimkite puodą iš orkaitės ir patiekite. Skanaus!
    8. Išimkite puodą iš orkaitės ir patiekite. Skanaus!
    Šaltinis: povar.ru
    Recepto įvertinimas 5/5 (1 įvertinimai)
    Ačiū už jūsų įvertinimą!
Babos receptai
Autorius: Babos receptai

„Babos receptai“ – tai ne vieno žmogaus, o ištisos kartų išminties kolekcija. Čia rasite autentiškus, laiko patikrintus patiekalus, kuriuos mūsų močiutės ir prosenelės gamino dešimtmečiais. Šie receptai yra kruopščiai renkami ir išsaugomi, siekiant perduoti lietuvių kulinarinį paveldą. Kiekvienas patiekalas pasižymi paprastumu, natūraliais ingredientais ir garantuotu skoniu, kuris primena vaikystę. Tai klasika, kuri niekada nepaves ir kuria galima pasitikėti. Sekite Facebook

  • Reklama
  • Reklama
Rekomenduojami receptai